Diari La Veu del País Valencià
La Policia investiga un matrimoni de conveniència entre la dona detinguda a Alacant i la seua víctima

Un possible matrimoni de conveniència per a tractar d’encobrir una falsa tetraplegia va poder ser l’origen del crim perpetrat dilluns passat a Alacant en què, suposadament, una dona acabada de casar i el seu cuidador van matar a punyalades el marit en un aparcament a l’aire lliure.

Fonts coneixedores del cas han informat EFE que aquesta és la principal hipòtesi de la investigació que porta el Cos Nacional de Policia per a esclarir aquest cas, pel qual tant la dona, de 45 anys, com el seu suposat cuidador, de 58, tots dos d’Onil (l’Alcoià), han sigut enviats pel jutge a presó provisional sense fiança.

Cap dels dos ha prestat declaració ni en la comissaria de la Policia ni davant del jutge però en el sumari consten declaracions de testimonis i del cercle més proper de la víctima, un home de 69 anys de Santander, on s’aporten indicis que situen l’origen del succés en una suposada estafa.

La dona manté que pateix una tetraplegia a causa d’un accident que li impedeix el moviment de coll cap avall i persones de l’entorn del matrimoni asseguren que ella ha manifestat recentment que està pendent de rebre una indemnització de vora 200.000 euros i que aspira a una pensió per aquest tipus d’invalidesa. No obstant això, diversos testimonis, inclosa l’agent fora de servei que va presenciar l’agressió mortal i que va donar la veu d’alarma, la van veure subjectant amb força la víctima mortal mentre el seu suposat cuidador li propinava les punyalades al cap, coll i pit en l’aparcament del barri de l’Albufereta. També hi ha testimonis que asseguren que el dia del casament la dona fumava sense ajuda i que es va alçar de la cadira de rodes per a ficar-se en el cotxe.

Un amic del mort ha relatat que aquest li havia explicat que coneixia el cuidador de la dona i que mantenia una relació sentimental amb ella. A més, va afegir que l’home pateix una malaltia terminal que li podria causar la mort en els mesos vinents. A causa d’això, i per a evitar que la dona fóra ingressada en un centre adequat a causa de la suposada tetraplegia quan morira el cuidador, aquest últim va proposar a la víctima un matrimoni de conveniència perquè ella poguera dir en el futur que algú la tenia al seu càrrec i no haver d’ingressar en un centre.

La Policia ha acreditat que des de la boda no hi havia convivència entre la dona i el nou marit i que el matrimoni es va produir poc després de conéixer-se. A més, se sospita que el mort va poder accedir al casament a canvi d’una compensació econòmica.

En el moment de les detencions, tant la dona com el seu suposat cuidador anaven vestits amb roba fosca, gorres i guants de jardineria sobre uns altres de làtex i comptaven amb una manta mig estesa a terra que, presumptament, tenien intenció d’usar per a embolicar el cadàver i traslladar-lo a un altre punt. A més, els agents van observar que en aquells primers instants la dona es movia sense l’ajuda de la cadira de rodes.

Comparteix

Icona de pantalla completa