Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix al govern espanyol una normativa estatal per a protegir les oliveres mil·lenàries

Compromís reclamarà al govern espanyol que aprove una normativa estatal per a protegir les oliveres mil·lenàries i evitar el seu espoli continuat. El senador de la formació, Carles Mulet, ha subratllat que les llacunes legislatives així com la descoordinació policial i administrativa estan permetent que aquesta pràctica continue impune.

El País Valencià compta amb una llei específica des de 2006 que protegeix els arbres monumentals però recentment s’han detectat casos de comercialització d’oliveres centenàries, concretament en una Finca de Sant Jordi (el Baix Maestrat). Mulet, que formularà una pregunta per escrit al govern espanyol, presentarà també una moció perquè aprove una “legislació comuna de mínims” aplicable a totes les autonomies per a aturar l’espoli.

“És un problema que ens afecta a tots els valencians. Hem de tindre consciència que aquestos arbres mil·lenaris han de ser objecte de protecció i no poden ser objecte de compravenda alegrement”, lamenta el senador.

Així mateix, Mulet denuncia que diferència del que succeeix amb el patrimoni arquitectònic i cultural, el patrimoni vegetal encara no té la mateixa consideració pel que fa a la protecció i és necessari “conscienciar progressivament” la societat al respecte amb mesures explícites en aquesta direcció.

Comparteix

Icona de pantalla completa