Diari La Veu del País Valencià
Els contractes temporals pugen un 9,1% en juliol respecte del mateix període de 2017

El nombre de contractes temporals registrats al País Valencià va augmentar un 9,1% en juliol en comparació al mateix mes de 2017, fins a un total de 187.963. Totes les autonomies, amb excepció de les illes Balears, han incrementat en l’últim any el seu volum de contractació temporal, segons dades del Servei Públic d’Ocupació (SEPE, per les seues sigles en castellà) recollits per Europa Press.

En l’àmbit estatal, el nombre de contractes temporals va créixer en juliol un 6,7% en relació al mateix mes de 2017, fins a un total d’1.896.504 contractes. Els majors avanços els protagonitzen La Rioja, Madrid i Castella i Lleó, on la contractació temporal va pujar en juliol a taxes anuals del 14,6%, 10,7% i 9,9%, respectivament. Després d’aquestes tres autonomies se situen Galícia, on la contractació temporal s’ha elevat un 9,5%, i el País Valencià.

Les illes Balears van ser l’únic territori que va reduir la xifra de contractes temporals respecte a la registrada un any abans, amb una reculada de l’1,5%.

En els set primers mesos de l’any es van signar a l’estat espanyol quasi 13 milions de contractes, dels quals 11,6 milions (el 89,8%) són temporals i només 1,3 milions són de caràcter indefinit (el 10,1%). El pes de la contractació temporal sobre el total de contractes és elevat en totes les autonomies. Així, en tots els casos almenys huit de cada deu contractes realitzats en els set primers mesos de l’any eren temporals.

Comparteix

Icona de pantalla completa