Diari La Veu del País Valencià
El passat templer de Peníscola es difondrà en Canal Historia

La Diputació de Castelló i Canal Historia han signat un acord per a difondre i promocionar el patrimoni cultural de les comarques del nord amb l’objectiu d’arribar al públic internacional. La cadena ja ha iniciat l’enregistrament d’una sèrie sobre el passat templer del territori que s’emetrà tant a l’estat espanyol com a Portugal.

En aquesta col·laboració tindrà un pes específic el castell de Peníscola, principal emblema turístic d’aquestes comarques i nucli de l’estratègia de la Diputació per a convertir el llegat dels templers en recurs turístic. L’acció entronca així amb el programa ‘Territori Templer’, detalla la corporació en un comunicat.

Fruit de l’acord, Canal Historia grava actualment una sèrie inèdita de diversos capítols que s’emetrà pròximament tant a l’estat espanyol com a Portugal, encara que està previst ampliar-la a altres països després de l’estrena durant la temporada de tardor.

Divulgació des del rigor i l’entreteniment

La directora general de The History Channel Hiberia, Carolina Godayol, ha explicat que la meta de la col·laboració és produir continguts que “des del rigor i l’entreteniment promoguen el reconeixement del nostre patrimoni i llegat cultural”.

Ha agraït així a la Diputació la possibilitat de gravar la nova sèrie de producció pròpia ‘Territori Templer’ en aquestes terres, on “aquest orde va deixar les seues inesborrables petjades culturals en emplaçaments tan majestuosos com el castell d’Alcalà de Xivert o el de Peníscola”.

Per part de la corporació, el vicepresident i responsable de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que Canal Historia és “un prescriptor de primer nivell que pot multiplicar l’impacte de la promoció del ric patrimoni històric d’aquest territori”. “La projecció que pot donar als nostres tresors patrimonials i històrics és amplíssima i molt difícil d’aconseguir si no és a través d’una cadena temàtica tan important com ho és Canal Historia”, ha afirmat.

Un itinerari estratègic

Sota la marca ‘Territori Templer’, la Diputació vertebrarà un itinerari estratègic que, “al fil de les petjades que l’Orde del Temple va deixar a Castelló, construirà un nou camí d’oportunitats per a la província, des de la costa fins a l’interior”.

Això comprén una sèrie de rutes turístiques i actuacions de rehabilitació patrimonial, inicialment per elements històrics de Peníscola, Culla, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena de Polpís, la Salzadella, Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, les Coves de Vinromà, Vistabella del Maestrat, Atzeneta del Maestrat i Borriana.

Comparteix

Icona de pantalla completa