Diari La Veu del País Valencià
La Salzadella transforma les antigues casernes de la Guàrdia Civil en allotjaments turístics

L’Ajuntament de la Salzadella (el Baix Maestrat), amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, transformarà les antigues casernes de la Guàrdia Civil en allotjaments turístics amb l’objectiu de “frenar el despoblament”.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha visitat la Salzadella amb l’alcalde, Cristóbal Segarra, per a comprovar l’estat de les obres en la primera de les cases en rehabilitació. L’objectiu de l’actuació és convertir un edifici que actualment està en desús i amb deficiències en un recurs turístic que puga ajudar les noves famílies en el poble a assentar-se, detalla la corporació en un comunicat.

La iniciativa encaixa amb ‘Repoblem’, l’estratègia impulsada per la Diputació per a frenar el despoblament i l’envelliment en els pobles xicotets de l’interior i amb menys oportunitats de futur.

Amb aquesta obra, la corporació tracta de continuar amb l’actuació ja executada amb anterioritat, que té com a finalitat anar habilitant les dependències de l’edifici –actualment sense ús i en mal estat de conservació– per a habitatges de titularitat municipal. La inversió d’aquesta fase del Pla Castelló 135 és d’un total de 21.640 euros.

El projecte pretén rehabilitar les quatre cases ara buides, ja que les altres tres estan habitades per famílies. La primera està a l’espera de completar el seu equipament per a obrir al públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa