Diari La Veu del País Valencià
La família de Franco esgotarà tots els recursos legals per a impedir l’exhumació de les seues restes

La família de Francisco Franco va fer públic aquest dissabte per la vesprada un comunicat en què afirma que “sota cap concepte” col·laborarà “activament o passivament” amb la decisió del govern espanyol d’exhumar les restes mortals del dictador i adverteixen que esgotaran “tots els recursos legals que tinguen al seu abast” per a impedir-ho.

Amb aquesta missiva, firmada per la família Martínez-Bordiú Franco, han volgut contradir les declaracions de Francis Franco, nét del dictador, publicades aquest dissabte en una entrevista al diari La Razón. Els parents del generalíssim asseguren que diversos mitjans de comunicació han “tergiversat” les seues paraules i expliquen que han emés aquest comunicat per a “evitar qualsevol malentés”. A més, la família ha expressat la seua “confiança en els tribunals de justícia i en la legalitat vigent”, des del seu punt de vista “greument vulnerada pel Reial Decret Llei aprovat divendres”, i “molt especialment en la Comunitat Benedictina que té encomanada la custòdia de les restes” de Franco.

La família del dictador ha recordat que la Comunitat Benedictina “no accedirà a cap exhumació en contra de la família del difunt”. Per aquesta raó, els parents esperen que el govern espanyol “no podrà culminar el seu propòsit de vexar” les restes de Franco en un acte que qualifiquen de “revengisme retrospectiu sense precedents en el món civilitzat”.

En cas que finalment es faça l’exhumació, la família de Franco ha anunciat que exigirà que se li entreguen les restes del dictador per a donar-los “sepultura cristiana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa