La Policia Local d'Oliva nega que una pancarta independentista motivara una agressió al Figatell Sound

Els agents asseguren que sols queda acreditada l'exhibició a l'escenari d'un cartell amb proclames feministes i contra la violència masclista
/ València
27 agost 2018 01:00h
La Policia no va constatar l\'existència de cap pancarta amb referències als presos polítics catalans.

L'agressió patida per un home veí d'Oliva el passat divendres a la nit durant la celebració d'un dels concerts del festival Figatell Sound sembla estar lluny de ser una discussió motivada per raons ideològiques. Malgrat que en un principi fonts de la Guàrdia Civil havien assegurat a EFE que l'agressió s'hauria produït després que el veí d'Oliva (la Safor) recriminara que al concert s'exhibira una pancarta a favor de la independència de Catalunya i dels dirigents polítics empresonats, la investigació de la Policia Local no refrenda aquesta versió.

Segons l'atestat de la Policia Local d'Oliva, pel que fa a la pancarta que hauria motivat l'agressió, segons es va denunciar a les xarxes socials, "només hi ha constància d'una amb reivindicacions feministes des de l'escenari, sense que conste l'existència de cap altra proclama amb contingut polític per part de l'organització, dels grups musicals ni del públic". La investigació dels agents coincideix amb allò que els organitzadors ja havien explicat en el seu comunicat en el qual asseguraven que la polèmica de la pancarta era fruit d'una "malinterpretació". "Creiem que el missatge de la pancarta, de caràcter feminista i en contra de la violència masclista, ha sigut malinterpretat", assenyalen en el seu comunicat en el qual condemnaven "qualsevol tipus de violència".

La investigació policial conclou que "el Figatell Sound es va desenvolupar de forma lúdica, cívica i exemplar". Sobre els fets, l'informe explica que van estar present 12 agents, que van intervindre en una discussió en la qual van participar "dos homes, el veí d’Oliva i un altre sense identificar fins al moment i que segons els testimonis podria ser de nacionalitat anglesa". En la trifurca, el veí d’Oliva va resultar ferit "lleu" al cap i la policia descarta que participaren terceres persones.

L'informe, que s'ha fet arribar a la Guàrdia Civil i a tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament d'Oliva, conclou: "El concert del Figatell Sound, des del punt de vista de previsió, coordinació, mitjans personals, materials i, especialment, des del de la seguretat, va ser exemplar. Però va ser més exemplar el comportament cívic, educat i correcte, tant de grups actuants com del públic. Ni tan sols hi havia brutícia en la via pública, es va fer gran ús de papereres i contenidors i per a miccions es va fer ús de diversos lavabos portàtils".

Amb tot, l'Ajuntament d'Oliva reitera la seua condemna de l'agressió, així com a qualsevol tipus de violència. Condemna que ja va fer pública el dissabte 25 d'agost en ser coneixedor dels fets. Per últim, mostra el seu suport als Joves d'Oliva en Moviment per l'excel·lent labor que han anat desenvolupant durant les sis edicions del Figatell Sound.

next