Diari La Veu del País Valencià
La Cordà de Paterna descarrega una tona de pólvora i deixa 21 ferits

La tradicional Cordà de Paterna s’ha saldat aquesta passada matinada del dimarts vint-i-un ferits durant el llançament de prop d’una tona de pólvora en vint minuts.

En aquesta Cordà han participat 363 tiradors repartits en 126 calaixos col·locats al llarg de 150 metres de carrer Major i ha sigut, segons ha explicat l’Ajuntament de la localitat en un comunicat, una Cordà “potent” i “de les més sonores que es recorden”.

Quant a les vint-i-una persones que van patir algun tipus de ferida durant la celebració, l’Ajuntament s’ha felicitat per les mesures de seguretat, ja que és una xifra que es mou en els paràmetres habituals de la festa, ja que l’any 2016 va haver divuit ferits i en 2017, vint-i-tres.

Entre les mesures de seguretat aplicades enguany es trobaven els braçalets lluminosos i la identificació amb pintura reflectora dels nombres dels patis del carrer Major durant la Cordà per al reconeixement dels habitatges, així com els 150 membres del dispositiu de seguretat desplegat per al control de la festa.

Segons l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, aquesta Cordà “ha tornat a estremir” els ciutadans de Paterna i ha tingut “una continuïtat excel·lent, amb coet enèrgic, voraç i dinàmic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa