Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat donarà noves ajudes a les persones afectades per l’incendi de Llutxent

La Generalitat oferirà noves ajudes a les persones afectades per l’incendi que es va iniciar el Llutxent i que va cremar 3.000 hectàrees a principis d’agost, sense limitar-se al primer habitatge i a criteris de renda, segons va anunciar l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

Gandia (la Safor) va acollir aquest dilluns la reunió extraordinària de la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i la Coordinació de la Postemergència, en la qual van participar diferents departaments de la Generalitat i els alcaldes dels set municipis afectats per l’incendi: Llutxent, Gandia, Ador, Barx, Pinet, Quatretonda i Ròtova.

Morant va explicar que dilluns vinent començaran els treballs de les brigades de la Generalitat per a eliminar l’arbrat cremat tant en sòl públic com en les parcel·les privades, amb la finalitat d’evitar que caiguen i per a disminuir el risc de plagues i malalties. Segons va indicar, el departament d’Urbanisme es posarà en contacte amb els propietaris perquè es puguen acollir a aquesta mesura i facilitar l’accés dels treballadors.

L’alcaldessa de Gandia va plantejar també la urgència que les famílies afectades per l’incendi tornen a casa en les mateixes condicions que abans de l’incendi i va afirmar que l’Institut Valencià de l’Edificació avaluarà les estructures dels habitatges afectats perquè els seus propietaris puguen agilitar els tràmits de sol·licitud d’ajudes.

Oficina Única Postemergència

El director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel –qui va presidir aquesta reunió extraordinària–, va explicar que la cita ha permés activar l’Oficina Única Postemergència, que s’encarrega de gestionar les peticions dels ajuntaments, fer un seguiment de l’evolució de les actuacions de tornada a la normalitat i executar la concessió d’ajudes.

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències va portar també a aquesta comissió la proposta d’acord del Consell perquè s’inicien les actuacions dirigides a pal·liar els danys de l’incendi.

Des del moment en què s’aprove el decret, va explicar Ángel, els ajuntaments afectats tindran un termini de 45 dies per a presentar les seues peticions i aquestes ajudes seran finançades a càrrec del fons de contingència previst en els Pressupostos de la Generalitat.

Actuacions urgents

En la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i la Coordinació de la Postemergència es va informar de la memòria de les actuacions d’emergència que es duran a terme en les zones afectades per l’incendi forestal de Llutxent al terme municipal de Gandia en terrenys tant de propietat pública com privada de diferents urbanitzacions.

Aquestes actuacions urgents es deriven dels primers estudis sobre el terreny que s’han dut a terme per part de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i tenen com a objectiu eliminar l’arbrat cremat per a evitar possibles caigudes dels mateixos sobre persones, habitatges i vials. El pressupost general d’execució d’aquestes actuacions d’emergència s’eleva a 410.991 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa