Diari La Veu del País Valencià
El pàrquing de la plaça de Bruges obrirà abans de Nadal per a donar servei al Mercat Central de València

Les obres del pàrquing de la plaça Ciutat de Bruges, al costat del Mercat Central de València, estaran acabades abans de les compres de Nadal, segons ha explicat l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, en la seua visita a les instal·lacions. El primer edil ha mostrat la seua satisfacció amb el desenvolupament del projecte i ha assegurat que els treballs estan executant-se “al ritme previst”.

Les obres de l’aparcament portaven anys paralitzades per la falta d’acord entre el govern municipal i de la Generalitat, tots dos del Partit Popular, fins que el passat mes de maig es van reprendre els treballs amb l’objectiu d’obrir el pàrquing abans d’acabar l’any.

Ribó, que ha estat acompanyat pel regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha visitat aquest dimarts al matí l’emplaçament on s’estan duent a terme els treballs per a la construcció del pàrquing que, com han declarat, estarà obert “en pocs mesos” tot i que no ha volgut concretar el dia. Ambdós han destacat la importància de l’aparcament per tal de garantir la bona mobilitat en el centre de la ciutat. “Nosaltres tenim el compromís d’obrir-lo abans de les compres de Nadal, que és l’època de més moviment, encara que tot el que es puga avançar serà benvingut”, ha assenyalat Grezzi.

A més, l’Ajuntament s’ha fet càrrec del seu cost, que ha sigut de més d’onze milions d’euros. “Quan entràrem (a l’Ajuntament) ja diguérem que aquest era un dels objectius fonamentals i estem complint la promesa i posem en funcionament una infraestructura que es un patrimoni per a la nostra ciutat”, ha declarat Grezzi. Així mateix, el regidor ha assegurat que aquesta serà una infraestructura “fonamental” no només per al Mercat Central sinó també per al centre de la ciutat i el veïnat.

Segons ha avançat el regidor de Mobilitat Sostenible, els usuaris podran entrar al Mercat Central directament des del pàrquing i es posaran 40 punts de càrrega de vehicles elèctrics. De la mateixa manera, hi haurà una zona on es podran aparcar les bicicletes i les motos i se senyalitzaran zones de càrrega de descàrrega per als comerços tant del Mercat Central com del seu entorn.

El nombre de places que es destinaran a lloguer i a rotació s’estudiarà segons la demanda però l’aparcament tindrà més de 300 places de rotació, és a dir, per a usuaris dels comerços del centre de la ciutat i la primer planta es dedicarà íntegrament a labors comercials. A més, respecte al model de gestió, l’alcalde Joan Ribó ha afirmat que es primarà “l’interés públic per oferir el servei a la ciutadania”.

Quant al projecte de la Conselleria d’Habitatge de la urbanització de la plaça, l’Ajuntament encara no ha rebut el projecte i, per tant, eviten parlar de terminis per a inaugurar el nou espai. “Ja hi ha una idea però eixa idea s’ha de concretar perquè encara no hem rebut el projecte. Mentrestant, la sol·lució serà provisional o esperarem un poc ja que ara estem concentrats en la part de baix”, ha assenyalat Ribó. La urbanització de la plaça Ciutat de Bruges i l’entorn de la Llotja es va presentar el passat 6 de març. El disseny, obra de Elisabeth Quintana i Blanca Peñín, dues arquitectes valencianes, va resultar guanyador del concurs convocat per Habitatge. La seua proposta, que rep el nom de ‘Confluència’, destaca per la seua capacitat de valorar els monuments i fer l’entorn sostenible amb la integració dels edificis emblemàtics de la plaça, com són el Mercat i la Llotja amb elements verds i espais de convivència atractius i accessibles.

Aparcament de Parcent i plaça de la Reina

El primer edil ha reafirmat el seu compromís de no tancar el pàrquing de la plaça de la Reina fins que el de la plaça Ciutat de Bruges no estiga obert. A més, respecte a l’aparcament de Parcent, ha indicat que es preveu una connexió entre ambdós pàrquings una vegada finalitzada la concessió en 2020. De moment, es troben separats per una paret. “Un any abans (de que finalitze la concessió), l’any que ve, analitzarem el tema i ens posarem a treballar per a donar una sol·lució i decidir”, ha explicat Ribó.

De la mateixa manera, l’alcalde ha ressaltat la importància de l’economia i agricultura de proximitat en els mercats municipals perquè veïns i agricultors puguen intercanviar els seus productes i la gent puga alimentar-se de manera saludable.

Comparteix

Icona de pantalla completa