La gala d'entrega dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló se celebrarà el 24 de novembre

Martí Domínguez, Jaume Barberà, Antoni Bassas i Cristina Muñoz formaran part del jurat de la tercera edició dels guardons
/ València
28 agost 2018 01:00h

El jurat de la tercera edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló estarà format per figures senyera de la filologia i la literatura, la ciència i la gastronomia. Aquestos premis es lliuraran el 24 de novembre en una gala literària oberta a la ciutadania.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Benicarló, Josep Barberà, ha avançat la composició dels jurats dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que enguany arriben a la tercera edició després de l'èxit de les dues anteriors convocatòries. El regidor ha indicat que "es tracta de personalitats d'altíssima qualitat literària, científica i gastronòmica" i ha reconegut que "any rere any anem sumant esforços i suports que ens permeten avançar en la qualitat, tant dels jurats com de les obres presentades".

Així, el jurat del premi de divulgació científica estarà conformat pel doctor en Biologia Martí Domínguez, guanyador d'aquest premi en la passada edició; Jaume Barberà, periodista, escriptor, directiu, presentador i col·laborador de televisió i ràdio, i el benicarlando Sergi Querol, investigador i director del Banc de Cordó de Barcelona.

Pel que fa al guardó de literatura gastronòmica, formaran el jurat el cuiner, investigador i professor Juanjo Roda Martínez; l'antropòloga especialitzada en cuina tradicional a les Terres de l'Ebre Carme Queralt Tomàs i un membre del Centre Integrat Públic de Formació Professional.

Les personalitats que baremaran la qualitat de les obres que optaran al premi de literatura memorialística són el periodista i guionista Antoni Bassas, guanyador d'un Premi Ondas en 1997; el polític, periodista i escriptor valencià Manuel Milián i Mestre, i l'historiador i poeta Josep Santesmases i Ollé, guanyador de la passada edició del premi de literatura memorialística.

Les obres candidates al premi d'àlbum infantil il·lustrat seran valorades per Juan Hernaz, il·lustrador i dissenyador gràfic i guanyador de les dues anteriors edicions del premi d'àlbum infantil; Cristina Muñoz, llicenciada en Belles Arts, il·lustradora i cap del Departament Gràfic de l'escola de disseny Barreira, i un membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

next