Diari La Veu del País Valencià
Ignacio Blanco: ‘Ni el Rei ni Suárez ens van concedir la democràcia’

RedactaVeu / Europa Press / València

El portaveu adjunt de EUPV en Les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha reconegut els “mèrits” i la “importància històrica” de l’expresident del Govern Adolfo Suárez, però ha titllat de “obscè” que se’l considere “lluitador per la democràcia”.

Blanco s’ha expressat en aquests termes en una roda que premsa en ser preguntat per la polèmica que va suscitar les paraules que va escriure en el seu compte de Twitter després de la mort del excap de l’Executiu. “En quina presó franquista va estar pres el lluitador per la democràcia Adolfo Suárez?”, va preguntar el dirigent de EUPV en la xarxa social, la qual cosa va suscitar moltes crítiques.

El diputat autonòmic ha assenyalat aquest dilluns que “en ocasions, en el cas de Suárez com va passar també en el cas de Fraga, es tergiversa la història”. Sobre aquest tema, ha indicat que “per a lloar una persona que va tenir les seues llums i les seues ombres, en el cas de Suárez moltes més llums que en el de Fraga, se li atribueix una sèrie de mèrits que no són tals”.

En aquesta línia, ha subratllat que “Suárez va ser un reformista que, provenint del règim franquista i en concert amb altres forces polítiques, el va reformar per a la democràcia que tenim hui”. Sobre aquest tema, ha indicat que aquesta situació és “positiva”.

No obstant açò, considera “un insult als qui de debò van lluitar per la democràcia i contra el franquisme i ho van pagar amb repressió, tortures, presó i fins i tot amb el seu assassinat, que es presente Suárez com un lluitador per la democràcia”.

“Va ser un polític reformista que va protagonitzar la transició que va possibilitar el pas d’una dictadura a una democràcia, amb les seues llums i les seues ombres. Mereix record, homenatge i comentaris elogiosos”, ha ressaltat.

Propaganda “massiva” de la vida de Suárez

No obstant açò, considera que “ni el Rei ni Suárez ens van concedir la democràcia”, ja que entén que “la història la fan els pobles”. En aquesta línia, ha qualificat “d’obscè” que es presente l’expresident com a “lluitador per la democràcia, quan ell va viure dins de l’aparell franquista”.

D’aquesta manera, i “sense llevar-li els mèrits, ni la importància històrica”, ha criticat la “propaganda massiva” que s’està fent de la vida de Suárez. Sobre aquest tema, ha lamentat “la desmemoria d’alguns”.

Ignacio Blanco ha lamentat les crítiques rebudes en Twitter i ha acusat de “descontextualitzar i manipular” les seues paraules a aquells que el van acusar de criticar a Suárez. Així mateix, ha assegurat que “molts dels qui m’han insultat en Twitter estaven en posicions polítiques que als anys 70 atacaven bel·ligerantment Suárez i, no obstant açò, ara el presenten com qui ens va concedir la democràcia”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa