Diari La Veu del País Valencià
Puig i Oltra es reuneixen al Palau per a tancar la crisi estiuenca del Botànic

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, han mantingut una reunió aquest dimecres, quan es compleix una setmana de la polèmica generada pel vot favorable del Consell a l’objectiu de dèficit al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i per l’anunci de la Conselleria de Justícia de la creació d’una comissaria especialitzada en violència de gènere a la Ciutat de la Justícia de València. Oltra ha arribat al Palau passades les 10.30 hores i l’ha abandonat, sense fer declaracions, passades les 11.30 hores.

Després de la trobada s’han distribuït fotografies a través dels comptes de Twitter de la Generalitat i de Vicepresidència informant d’aquesta reunió davant el nou curs polític. “La vicepresidenta i el president es reuneixen per a posar-se al dia i començar amb força el curs polític”, ha precisat el departament d’Oltra.

Segons ha pogut saber Europa Press, la reunió ha transcorregut en un ambient relaxat i, a més d’abordar el nou curs, amb qüestions com ara els pressupostos per l’any vinent, també s’ha tractat la polèmica de l’última setmana, emmarcada en la “diversitat i pluralitat política” del Consell que conformen el PSPV i Compromís, i el valor del debat públic i la confrontació d’idees.

La reunió entre tots dos s’ha produït finalment al Palau de la Generalitat després que el diumenge no pogueren coincidir en la celebració del Sexenni a Morella, com esperava la vicepresidenta, atés que Puig tenia programat amb anterioritat un viatge.

Dimecres passat el vot del Consell al CPFF va provocar malestar en Compromís i la vicepresidenta va retraure que es va tractar d’una decisió unilateral que no se’ls havia comunicat amb antelació i que, a més, no suposava una “reparació singular” per al País Valencià.

A més, Oltra va llançar una sèrie de piulades en què criticava la comissaria anunciada per la consellera de Justícia, Gabriela Bravo. Segons va escriure aleshores, li resultava “incomprensible” i se li escapaven les raons per les quals “la consellera de Justícia no coneix les seues competències ni les alienes i ‘se salta a la torera’ el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista”. “No tinc paraules, o em sobren i me les calle”, va afegir.

Comparteix

Icona de pantalla completa