Diari La Veu del País Valencià
La Fúmiga, La Gossa Sorda i Obrint Pas, entre els grups en valencià més populars d’Spotify

La plataforma en streaming Spotify conté una cartografia musical que permet conéixer el ‘mapa sonor’ de les ciutats més importants del món. A través d’una llista de reproducció, la plataforma per a escoltar música en línia revela que els grups en valencià més populars en Spotify són La Fúmiga, La Gossa Sorda i Obrint Pas.

Ara resulta molt més fàcil saber què s’està escoltant a qualsevol part del món. El mapa permet descobrir quines són les cançons més escoltades de la ciutat gràcies a un plànol interactiu que ofereix els èxits més reproduïts. No obstant això, l’estudi exclou els artistes més internacionals que formen part del top d’èxits de les diferents zones geogràfiques per tal d’oferir les cançons més escoltades i autòctones de la zona.

En la llista The Sound of Valencia ES que elabora la plataforma de música en streaming Spotify apareix com una de les destacades el tema ‘Mediterrània’ del grup La Fúmiga (la Ribera Alta) amb la col·laboració de Flora, d’El Diluvi, i de Man, de VaDeBo. El darrer single dels alzirenys s’ha convertit en una de les cançons més escoltades de l’estiu 2018.

Així mateix, al llistat podem trobar altres artistes i bandes consagrades al panorama musical valencià, com ara La Gossa Sorda i el seu èxit ‘Cassalla Paradise’ i Obrint Pas amb la seua versió de la ‘Malaguenya de Barxeta’, un tema que fins i tot la Banda Municipal va interpretar al Certamen de València el passat 22 de juliol.

En aquesta llista també trobem el nou èxit de Tardor ‘És això el que ens fa grans’. Els membres del grup, declarats valencianistes, van llançar aquest tema al mercat el passat 18 de juliol per tal de commemorar el centenari del València CF.

Altres grups que podem trobar a la llista de la plataforma són El Diluvi i el seu tema ‘Vell Record’ o Aspencat amb ‘Serem un cicló’, una de les cançons de l’àlbum Essència que els de la Marina van llançar ara fa cinc anys. Auxili, el conjunt de reggae més famós al País Valencià, també està present en aquesta relació junt amb Zoo, Smoking Souls, VaDeBo i Xavi Sarrià.

Mediterrània (La Fúmiga)

Cassalla Paradise (La Gossa Sorda)

Malaguenya de Barxeta (Obrint Pas)

Comparteix

Icona de pantalla completa