Diari La Veu del País Valencià
Bonig demana que À Punt retransmeta l’entrada de bous i cavalls de Sogorb

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat per carta a la directora de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Empar Marco, que À Punt emeta en directe les entrades de bous i cavalls de Sogorb (l’Alt Palància), una festa declarada d’interés turístic internacional que tindrà lloc del 3 al 9 de setembre.

En la missiva, a la qual ha tingut accés EFE, Bonig recalca a Marco que es tracta d’una festa “única al món”, amb un gran arrelament a la comarca. També indica que el 60% dels turistes que acudeixen a Sogorb procedeixen d’altres punts del territori valencià.

La també portaveu popular a les Corts recorda a la directora de la CVMC que À Punt “té un evident mandat de servei públic i ha d’exercir un paper imprescindible de vertebració de la Comunitat Valenciana”. Així mateix, l’insta a no “malgastar” la “necessitat imperiosa” de “promocionar turísticament les comarques d’interior a través de la nova televisió pública autonòmica”.

Bonig li recorda també que el ple de l’Ajuntament de Sogorb va aprovar per unanimitat una moció el passat mes de juny on ja es demanava a la CVMC la retransmissió en directe d’aquestes festes a través d’À Punt.

Convé recordar que en abril la directora general de la CVMC va assegurar que À Punt informaria sobre la celebració de festejos taurins però no retransmetria corregudes de bous ni exhibiria imatges de maltractament animal. “Tradició, festes i visibilizació dels nostres fets culturals, sí, i s’informarà d’aquestes coses, però no hi haurà corregudes de bous”, va remarcar Marco en la seua compareixença en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual a les Corts.

Comparteix

Icona de pantalla completa