El Consell destina més 127 milions d'euros per a esquivar el copagament farmacèutic

En els darrers tres anys les ajudes han abastit els col·lectius més vulnerables de la societat, com ara els pensionistes, els desocupats, les persones amb diversitat funcional i les famílies monoparentals
/ València
30 agost 2018 01:00h

El Consell ha destinat més de 127 milions d'euros a ajudes directes als ciutadans des de l'aprovació de les primeres, en 2016, fins a 2018, destinades a compensar despeses relacionades amb el copagament farmacèutic en col·lectius vulnerables. En concret, aquest últim any s'han pressupostat 69.376.240 euros a aquestes ajudes.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat en un comunicat que en aquestos últims tres anys el Consell ha destinat més de 127 milions d'euros "per a corregir el copagament farmacèutic que s'havia imposat en l'anterior etapa i que ha beneficiat més d'1.278.000 persones que estaven, a més, en una situació de clara vulnerabilitat".

Aprovades en 2016, les primeres ajudes estaven destinades a col·lectius de pensionistes amb rendes baixes i a persones amb diversitat funcional. En 2017 aquestes ajudes es van ampliar a menors amb renda baixa i a menors no registrats ni autoritzats a residir a Espanya. I en 2018 es van incloure ajudes per a persones en situació de desocupació amb rendes baixes i, recentment, per al col·lectiu de famílies monoparentals.

Segons la Generalitat, aquest esforç "ha beneficiat més d'1.200.000 ciutadans de la Comunitat Valenciana; més d'1.258.000 ciutadans en 2017 i més d'1.278.000 en els mesos que han transcorregut de 2018".

Menys abandonament de tractaments

Així mateix, de les dades de prestació farmacèutica disponibles relatives a la dispensació de medicaments finançats al País Valencià a través de recepta mèdica, es pot concloure que aquest tipus d'ajudes han suposat una "important disminució" tant de l'abandó com de la interrupció perllongada de tractaments. 

Per a la titular de Sanitat, "la pobresa farmacèutica ha tingut greus conseqüències negatives per a la salut de molts ciutadans que es van veure reclamats a suspendre o a abandonar els tractaments" però ha subratllat que el Consell, "durant els tres últims anys, ha destinat més de 127 milions d'euros i amb açò ha pogut beneficiar més d'1.278.000 persones que han deixat de suspendre els tractaments".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next