Diari La Veu del País Valencià
Pare i mares demanen que els menjadors s’òbriguen en les vacances escolars
RedactaVeu / València

La federació d’associacions de pares i mares d’alumnes (FAPA-València) s’ha reunit amb la Confederació Gonzalo Anaya i CAVE-COVA amb el suport de Save de Children i Unicef per a abordar la necessitat del servei de menjador escolar sobretot per a les famílies que en aquests moments travessen greus problemes econòmics. Les entitats han acordat demanar una reunió amb la Consellera d’Educació, Mª José Català, per a estudiar la possibilitat d’utilització dels menjadors escolars durant l’estiu i així garantir l’alimentació dels alumnes amb menys recursos.

Els representants de les distintes ONG, han destacat que cal ser sensible a esta problemàtica que es una realitat a molts centres escolars i han donat suport als col·lectius de mares i pares perquè porten endavant totes les accions necessàries per tal de donar una solució.

De fet un informe d’UNICEF sobre la infància en l’Estat espanyol analitza l’impacte de la crisi sobre els xiquets i xiquetes i com son ells els qui veritablement pateixen quan els seus progenitors es queden sense treball i sense ingressos, quan ells i les seues famílies són desnonades i quan com a conseqüència dels menors ingressos familiars s’empobreix la qualitat de la seua alimentació.

D’aquesta manera representants d’UNICEF i Save the Children han manifestat com repercuteixen en els xiquets i xiquetes les decisions polítiques de reducció i despesa pública en ajudes a les famílies, en beques escolars de llibres, de menjador, etc.

Increment de la partida de beques de menjador

L’ampliació dels beneficiaris de beques de menjador a l’alumnat de l’escola concertada aquest curs ha estat denunciat públicament per FAPA-València ja que l’ajuda econòmica per part de l’administració a l’alumnat de l’escola pública ha sigut insuficient. FAPA-València ha continuat exigint a la Conselleria que incremente la partida de beques de menjador per a l’escola pública.

En aquest sentit les entitats i al front FAPA-València han arribat a la conclusió que la intenció de l’administració pública es continuar destinant diners públics a l’escola privada en detriment de la pública que és la que més diversitat d’alumnat i necessitats té. “Per aquesta raó hem d’aconseguir que la Conselleria done resposta a totes les famílies amb problemes econòmics augmentant la partida pressupostària ja que cada vegada hi ha més alumnat i menys diners, o bé possibilitar l’obertura dels menjadors en període de vacances escolars”, han destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa