Diari La Veu del País Valencià
Renfe restableix els serveis de Rodalia entre València i Castelló anteriors a l’inici de les obres del tercer fil

Adif Alta Velocitat restablirà aquest divendres, 31 d’agost, la circulació de pràcticament tots els trens en el tram de València a Sagunt, una vegada acabat el gruix de les obres per a la implantació de l’ample internacional en l’àmbit del túnel del Cabanyal, emmarcades en el desenvolupament del Corredor Mediterrani.

Renfe recuperarà d’aquesta manera l’oferta del servei de Rodalia de la línia C-6 València-Castelló anterior a l’inici de les obres. La companyia torna així a la programació existent abans de l’execució dels treballs d’infraestructura. Així, 79 serveis circularan novament entre ambdues ciutats: 40 en sentit València-Castelló i 39 en sentit Castelló-València. Per això, el servei d’autobusos complementari deixarà de funcionar a partir de l’1 setembre.

La companyia recupera l’oferta de trens de llarga distància de l’eix mediterrani. L’oferta dels serveis d’Euromed i Talgo entre València i Barcelona es mantenen amb alguna modificació puntual en els horaris. Per la seua banda, els trens de mitja distància de València a Tortosa i Barcelona circularan amb normalitat amb les seues parades habituals.

Pel que fa a l’AVE, circularan ja “amb total normalitat durant tot el trajecte” dos serveis entre Madrid i Castelló. A causa de la necessitat de concloure uns treballs addicionals en les obres d’uns desviaments ferroviaris, entre l’1 de setembre i el 16 de setembre els viatgers de l’AVE Madrid-Castelló amb eixida de Porta d’Atocha a les 9.40h seran encaminats des de l’estació València Joaquim Sorolla en un servei d’autobús fins a Castelló per a garantir la mobilitat fins a la destinació. D’altra banda, els viatgers que isquen a les 13.30h des de Castelló aniran en autobús fins a València, des d’on continuaran el viatge en AVE fins a la destinació final.

Quines obres s’han fet?

L’actuació, que s’ha dividit en tres fases, ha permés adaptar a l’ample mixt la via 2 (la del costat del mar) del túnel del Cabanyal instal·lant 5.700 travesses específiques en l’interior del túnel i substituint les existents juntament amb el carril. A més, s’han instal·lat dos aparells de via d’ample mixt en la Bifurcació Port, a l’eixida de la boca sud del túnel, i un canviador de fil en aquesta primera fase.

La segona fase ha comprés treballs en la via 1 consistents en la col·locació de dos aparells de via d’ample mixt per a completar els desviaments de la Bifurcació Port, dos nous aparells mixts en la boca nord, el trasllat de l’actual canviador de fil i el muntatge de 400 metres de via mixta, ha informat Adif en un comunicat.

L’última actuació ha sigut en la via 2, amb la instal·lació dels dos aparells per a completar a Alboraia.

En cadascuna de les fases desenvolupades s’han realitzat les operacions tècniques necessàries per a garantir els paràmetres òptims dels nous elements de via, així com els requisits del sistema de gestió de seguretat en la circulació.

Comparteix

Icona de pantalla completa