Les vendes del comerç minorista baixen un 1,3% en juliol, la tercera major caiguda per autonomies

El País Valencià lidera en percentatge anual l'augment de l'ocupació en aquest sector, amb una pujada del 2,3%
31 agost 2018 01:00h

Les vendes del comerç minorista al País Valencià van descendir un 1,3 per cent en juliol respecte al mateix mes de 2017, una caiguda superior a la registrada a nivell estatal, on va caure un 0,6%, segons dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La caiguda de les vendes del comerç minorista al País Valencià va ser la tercera major de les registrades en les autonomies, solament per darrere de la de Catalunya (-2,5%) i Cantàbria (-2,3%). En la ciutat autònoma de Ceuta també va disminuir un 3%.

No obstant això, el País Valencià lidera en percentatge anual l'augment de l'ocupació en aquest sector, amb una pujada del 2,3%, per damunt de la mitjana estatal, situada en el 1%.

Dades estatals

Amb la reculada interanual de juliol a nivell estatal (-0,6%), la facturació del comerç minorista a l'Estat torna a taxes negatives després d'haver avançat un 0,7% en juny.

Eliminats els efectes estacionals i de calendari, la facturació d'aquest sector va caure un 0,4% en el seté mes de l'any, taxa tres desenes inferior a la de juny.

En taxa mensual (juliol sobre juny), les vendes del comerç minorista van caure un 0,4%, enfront del descens del 0,1% assolit en el mateix mes de 2017 i de l'augment del 0,2% registrat en juny d'enguany.

Per la seua banda, l'ocupació en el sector del comerç minorista va augmentar un 1% en juliol respecte al mateix mes de 2017, taxa dues desenes per damunt de la registrada al juny. Amb aquest avanç s'encadenen ja 51 mesos consecutius d'ascensos interanuals de l'ocupació en el sector.

next