Diari La Veu del País Valencià
Extingit l’incendi forestal de Beniardà després de dos dies actiu i de calcinar 25 hectàrees

L’incendi forestal de Beniardà (la Marina Baixa), declarat aquest passat dimecres en dos focus, es troba extingit des de l’última hora d’aquest divendres després de calcinar unes 25 hectàrees de pineda i vegetació, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers.

Sobre les 21.45 hores d’aquest divendres, les dues brigades que romanien a la zona i el sergent de Benidorm (la Marina Baixa) van donar per extingit el foc.

Durant el matí d’aquest dissabte, una altra unitat de bombers forestals roman a la zona afectada per a controlar la muntanya i evitar punts fumejants, atés que es tracta d’una àrea amb gran massa forestal.

Les flames es van iniciar poc abans de les nou de la nit de dimecres a la localitat de Beniardà, en dos punts diferents separats per una distància de tres quilòmetres entre ells.

El primer focus, originat a la zona de la serra d’Aixortá, va ser estabilitzat en la matinada de dijous després d’afectar una superfície d’aproximadament 4,5 hectàrees de pineda, muntanya baixa i vegetació.

El més complicat va ser el segon, a l’entorn del Barranc dels Coves, perquè es trobava en una zona de difícil accés per als mitjans terrestres. Va estar actiu durant tot el matí de dijous fins a les dues de la vesprada.

Des del Consorci de Bombers assenyalen que l’incendi, malgrat tIndre dos focus, tenia característiques per a seguir actiu, per la qual cosa si haguera progressat podria haver afectat entre 180 i 200 hectàrees de superfície forestal.

Vent i pluja a la zona

Les labors d’extinció es van veure complicades pel fort vent a la zona, de més de 40 quilòmetres per hora, encara que la pluja caiguda dijous va ajudar a sufocar les flames.

En total, tres mitjans aeris, diversos terrestres i quatre unitats de bombers forestals amb autobombes van treballar en l’extinció de les flames en aquest municipi de la comarca alacantina de la Marina Baixa, fins a estabilitzar la situació sobre les 14 hores del dijous. El foc va ser controlat a última hora d’aquest dia i finalment extingit en la nit d’aquest divendres.

Els helicòpters van sufocar el foc amb ajuda dels tècnics d’Emergències, que es van desplaçar a l’entorn per a estudiar les condicions i detectar punts calents amb l’ajuda d’un dron.

Aquest dissabte el Centre de Coordinació d’Emergències 112 manté en nivell verd (sense risc) l’avís per perill d’incendis forestals en tot el País València.

Comparteix

Icona de pantalla completa