Diari La Veu del País Valencià
El PPCV critica la gestió Climent en aquestos tres anys perquè ha resultat un fre per als emprenedors

El portaveu d’Indústria del PPCV a les Corts, Vicente Casanova, ha criticat que la Conselleria d’Economia, encapçalada per Rafa Climent, “ha resultat un fiasco i un fre per als sectors productius i per als emprenedors en tres anys del Botànic”.

En un comunicat, ha assegurat que els sectors industrials del País Valencià “demanen a Climent que baixe a la terra i les xifres demostren la feblesa de la seua gestió”.

El popular ha posat com a exemple les xifres de l’execució pressupostària dels exercicis 2016, 2017 i 2018 (fins a juliol), que “demostren que un departament que hauria de ser clau per al desenvolupament econòmic i generador d’impuls als sectors productius s’ha quedat en la xerrameca i els anuncis”.

“Les polítiques d’indústria i energètica són un fiasco: han destinat 17,4 milions d’euros a energia, d’un total de 26,5 milions pressupostats, i 80 milions a política industrial, dels 307 previstos en els tres anys”, ha denunciat.

Així mateix, el diputat ha assenyalat que la major part del pressupost del departament consisteix en partides destinades al suport als sectors productius. És a dir, “la major part del seu pressupost està classificat com a capítol quatre (transferències corrents) i capítol set (transferències de capital)”.

Casanova ha explicat sobre aquest tema que les ajudes d’aquestos capítols són “subvencions a fons perdut perquè els sectors puguen realitzar despeses o inversions per millorar el seu funcionament o la seua competitivitat” però ha advertit que difícilment podran fer-ho si aquestes ajudes no es paguen i, per tant, no arriben a empreses i institucions o, com és el cas, arriben parcialment i amb importants retards”.

“Ha deixat de pagar 180 milions d’euros”

Així doncs, amb la suma dels tres anys, “dels 1.181 milions pressupostats solament s’ha pagat, fins al 31 de juliol de 2018, un 31,4%, és a dir, 371 milions. A més de pagar amb retard, la Conselleria ha deixat de pagar en aquestos tres anys un total de 810 milions dels 1.181 pressupostats”, ha denunciat.

Per tot això, ha insistit que “les xifres parlen amb contundència de la no execució pressupostària d’aquesta Conselleria, com hem denunciat des del grup popular any rere any”. “Poden seguir augmentat cada any el pressupost però les ajudes no arriben als sectors productius o els arriben tard i malament”, ha emfatitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa