Diari La Veu del País Valencià
El PSPV fa una crida als diputats del PP de Castellò perquè donen suport al nou objectiu de dèficit

El secretari general del PSPV-PSOE en la demarcació de Castelló, Ernest Blanch, ha instat els diputats castellonencs del PP, Miguel Barrachina i Óscar Clavell, al fet que voten a favor del sostre de despesa que proposa el govern espanyol en 2018 perquè “la Generalitat Valenciana dispose de 850 milions d’euros més”.

Blanch ha advertit en un comunicat que “votar en contra de la proposta de l’executiu espanyol és fer-ho en contra de la millora de la qualitat dels serveis que reben els castellonencs en matèria d’educació, sanitat i dependència”.

Per tant, ha fet una crida als parlamentaris perquè donen suport a la nova senda pressupostària ” i més després de l’acord provisional sobre finançament aconseguit per Sánchez i el president Ximo Puig pel qual la Comunitat Valenciana disposarà de 850 milions d’euros més”.

Un acord que ha recordat que recull “un refinançament de 1.000 milions d’euros del deute valencià de curt a llarg termini, un deute astronòmic que és el resultat de 20 anys de nefasta gestió, balafiament i corrupció del PPCV”.

Un altre argument “de pes” que ha esgrimit el socialista és el fet que Sánchez condone 350 milions d’euros per a “tapar un dels molts pufos que va deixar el PP: el que va suposar la Marina de València en 2007 amb aquell capritx elitista que va ser la Copa de l’Amèrica”, en referència a l’assumpció del deute del Consorci València 2007.

“Per coherència”

El dirigent socialista ha insistit així als populars que voten a favor del sostre de despesa com a representants de la demarcació de Castelló i “per coherència”.

“El que no val és votar al Congrés en contra que arriben més recursos a la Generalitat i després, quan es presenten els pressupostos autonòmics, organitzar rodes de premsa exigint més inversions del Consell a Castelló”, ha denunciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa