Diari La Veu del País Valencià
El PPCV alerta que les ànsies catalanistes de Puig i Marzà convertiran el castellà en optativa

La portaveu d’Educació del grup popular a les Corts, Beatriz Gascó, ha advertit aquest diumenge que si el president de la Generalitat, Ximo Puig, segueix governant, “el castellà s’acabarà convertint en una assignatura optativa”. Si aquesta actitud contínua, ha avançat, “aquest és el principi de la fi del castellà a les aules moguda per les ànsies catalanistes de Puig i Marzà”.

En un comunicat, la diputada ha advertit que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, “està obligant molts centres, que abans oferien doble línia valencià-castellà, a disminuir en un 50% l’ensenyament en castellà per a reduir-lo a la mínima expressió”.

Així, ha assegurat que nombroses AMPA i consells escolars del País Valencià estan denunciant que el conseller “ha manipulat de forma arbitrària i capritxosa” els projectes lingüístics dels centres que abans tenien la doble línia en castellà i valencià “fent desaparéixer el castellà”.

Gascó ha indicat que havien dissenyat projectes on el castellà i el valencià convivien d’una forma equilibrada però “això va en contra de les pretensions de Marzà, que ha obligat els centres a reduir l’ensenyament en castellà al mínim”. Tant és així, ha afegit, que ni tan sols s’han atés els recursos que aquestos centres han presentat.

La portaveu d’Educació ha avançat que el PPCV seguirà amb la seua “ferma defensa per la convivència lingüística” i realitzarà un ronda de contactes per totes les administracions implicades, com ara ministeris, diputacions, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la societat civil, per a alertar que “el castellà està en perill a la Comunitat” i “que s’actue en conseqüència”.

El PSPV, respon

Les declaracions de Gascó no han passat inadvertides per al govern valencià. Així, la secretària d’Educació del PSPV, Inma Sánchez, ha assenyalat que “la demagògia que fa el PPCV amb l’educació a la Comunitat Valenciana solament busca tapar la reversió de les dramàtiques retallades que van aplicar a l’educació pública”.

“Els populars tornen a usar la guerra de la llengua per a fer demagògia i inventar polèmiques que no existeixen i així “tractar d’aombrar els avanços que s’han fet en educació amb el Govern de Puig”, ha afegit Sánchez.

D’altra banda, ha destacat que el PPCV no sols va retallar les plantilles del professorat i les beques, sinó que, a més, “va hipotecar generacions senceres a estudiar en barracons mentre els seus amics s’omplien les butxaques amb els diners que havia de destinar-se a la construcció de col·legis”.

Comparteix

Icona de pantalla completa