Morera creu que "no té cap base jurídica" mantindre a la presó els polítics investigats pel procés

El president de les Corts advoca per implantar el diàleg i l'acord i no la via judicial a Catalunya
2 setembre 2018 01:00h
Morera ha remarcat que al llarg de la seua trajectòria política s\'ha trobat amb "moltes denúncies falses" que finalment han acabat en "res".

El president de les Corts, Enric Morera, considera que no té "cap sentit ni base jurídica mantindre a la presó preventiva" els exconsellers catalans presos pel procés, tal com ha manifestat al seu compte de Twitter.

Al seu judici, no té "sentit" la presó preventiva en què es troben els exdirigentes catalans Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Dolors Bassa; l'exvicepresident Oriol Junqueras; l'expresidenta del Parlament català, Carme Forcadell; l'expresident de ANC, Jordi Sánchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart.

Morera ha repiulat un missatge del periodista Jordi Évole en el qual aquest explicava que havia anat a veure Cuixart a la presó i agregava que desitjava "la seua llibertat i la dels seus companys".

"Té raó", indica Morera en el seu missatge d'aquest diumenge, que apunta a més que "cal buscar diàleg i acords sobre base política i no d'acusació penal".

En un altre missatge recent també ha qüestionat l'assumpció per part de l'Estat de la defensa del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Llarena a Bèlgica: "545.000 euros per a defensar el jutge Llarena que en una activitat privada i molt ben remunerada sembla que va revelar secrets de la instrucció. I la separació de poders?".

next