Diari La Veu del País Valencià
El PPCV demana que les Corts reproven Morera si no rectifica les declaracions sobre els polítics empresonats

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat que Enric Morera rectifique “en 24 hores” les seues declaracions sobre els polítics catalans empresonats. Bonig, que ha fet aquestes declaracions després del Consell de Direcció del PPCV celebrat aquest dilluns al migdia, s’ha referit així a la piulada del president de les Corts en què afirma que “no té cap sentit, ni trellat, ni base jurídica mantindre en presó preventiva” els polítics investigats pel procés. Si Morera no “rectifica”, el PPCV exigirà la reprovació a les Corts.

Bonig ha assenyalat que aquestes paraules han deixat el PPCV “atònit” perquè Morera “no és un qualsevol en el Bloc”. “Sabem que necessita el seu espai però el seu espai podria ser el d’evitar que es continue condemnant el Consell per vulnerar els drets del PP per no lliurar documentació, que es respecten els debats, el joc net parlamentari, però no això”. La presidenta del PPCV ha indicat que “les paraules de la segona autoritat de la Comunitat Valenciana són tan fortes que requereixen la seua reprovació. Sol·licitarem que rectifique perquè ve a reconéixer que els jutges han prevaricat i perquè acaba de carregar-se l’Estat de Dret que és el que diferencia les democràcies occidentals dels règims dictatorials”.

“Tots estem subjectes a l’imperi de la llei, ningú està per damunt de la llei. I davant això, no hi ha presos polítics. Aquestos senyors estan en la presó perquè han incomplit la llei i perquè així ho han determinat els tribunals. Si Morera no rectifica les seues paraules sol·licitarem la seua reprovació en les Corts”, ha reiterat Bonig.

Ciutadans: “Compromís s’ha llevat la careta”

També s’ha pronunciat sobre aquest tema la portaveu de Ciutadans a les Corts, Mari Carmen Sánchez, qui ha considerat “vergonyós” que el president del parlament valencià, Enric Morera, “defense qui es bota la llei en lloc de defensar el compliment de la Constitució”.

Sánchez ha asseverat: “Morera és la segona autoritat de la Comunitat Valenciana i, per tant, no pot posar-se del costat dels polítics que van donar un colp i que volen trencar la convivència entre ciutadans”. “Compromís s’ha llevat la careta i ha demostrat que dóna suport a l’independentisme amb declaracions com aquestes”, ha afegit.

“Entenem que Compromís veja amb afecte els seus socis ideològics de l’independentisme català, però ens sembla atroç que qui hauria de ser el màxim garant de fer complir la Constitució i l’Estat de Dret seguisca fent pública la seua simpatia pels qui no compleixen la llei”, ha conclòs la representant de Ciutadans.

Comparteix

Icona de pantalla completa