Diari La Veu del País Valencià
Puig es mostra partidari d’un calendari propi per a les eleccions valencianes

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha expressat aquest dilluns el seu desig que “més ràpid que tard” es “singularitze” el procés electoral valencià, perquè “aquesta regió té dret a definir el seu futur des del punt de vista polític”. No obstant això, ha considerat “fonamental” l'”estabilitat”: “Per a mi, un factor clau per a prendre qualsevol decisió és que no es contribuïsca a fer que allò que va bé es pertorbe”, ha sentenciat.

Així ho ha manifestat davant els mitjans de comunicació després de participar en la inauguració de la Casa de la Ciència de València junt amb el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, i amb l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, entre d’altres.

El cap del Consell s’ha pronunciat d’aquesta manera en ser preguntat per un possible avançament electoral i per la reunió que aquest mateix dilluns ha mantingut amb el secretari general de Podem, Antonio Estañ, en la qual, segons ha explicat el dirigent de la formació morada, “han descartat” la possibilitat d’un avançament electoral i han decidit iniciar els contactes per a intentar reunir la Comissió de Seguiment del Pacte del Botànic.

Pel que fa a la possibilitat d’un avançament de les eleccions autonòmiques, el president ha defensat que el País Valencià “té dret a definir el seu futur des del punt de vista polític”, ja que “forma part de la majoria d’edat de l’autogovern”. Per aquesta raó, ha apuntat que li agradaria que “més ràpid que tard se singularitzara el nostre procés”, encara que “ha d’estar definit fonamentalment des de la Comunitat Valenciana a cada moment”. Igualment, ha afirmat que “en aquest temps, per a nosaltres l’estabilitat ha sigut fonamental”.

“L’estabilitat, l’honradesa i el diàleg social han sigut elements clau”, ha agregat Puig, que ha indicat que aquesta “estabilitat” ha significat “que els grans bancs que van marxar d’un altre lloc vingueren ací, que la inversió estrangera estiga augmentant d’una manera considerable, o que hi haja una relació que permeta que pugen els salaris”. “Per tant, per a mi un factor clau per a prendre qualsevol decisió és que no es contribuïsca a fer que allò que va bé es pertorbe”, ha emfatitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa