Diari La Veu del País Valencià
València ordena retirar els patinets elèctrics de lloguer de la via pública fins que s’aprove una regulació

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha reunit aquest dilluns amb diversos regidors per tal de buscar una solució al buit legal que hi ha al voltant dels patinets elèctrics de lloguer, que comercialitza a la ciutat l’empresa Lime. En aquest trobada, els regidors han acordat la retirada dels 200 patinets que l’empresa americana havia distribuït pels carrers de la ciutat. El consistori traslladarà aquesta decisió a l’empresa perquè els retire de la via pública de manera voluntària i si no, donarà ordre a la Policia Local perquè els requise.

L’empresa Lime va aterrar a València en el mes d’agost aprofitant la falta de legislació sobre patinets elèctrics. El consistori, però, considera que l’Ajuntament ha de donar permís perquè els vehicles de l’empresa ocupen la via pública i paguen per aquesta ocupació els tributs pertinents.

La intenció de l’Ajuntament de València, però, és que Lime i altres empreses puguen operar a la ciutat. Per aquesta raó, els regidors de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi; de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i el d’Espai Públic, Carlos Galiana, reunits amb l’alcalde, Joan Ribó, s’han compromés a “tindre un esborrany en un parell de setmanes” i han remarcat el seu suport als mitjans de transport sostenibles i, per tant, als patinets elèctrics.

Des del departament d’Espai Públic han constatat que “no hi ha hagut cap sol·licitud per part de l’empresa per a començar a operar i poder deixar-los abandonats en el carrer de qualsevol manera” i han sostingut que “no és un vehicle aparcat, sinó un element abandonat”. Malgrat això, han advertit que “hi ha una norma superior a les ordenances, la Llei de Circulació de la Direcció General de Trànsit i la instrucció específica de fa dos anys que regula la circulació en la ciutat” i que “són aplicables en tot moment, hi haja o no hi haja una normativa específica” sobre qualsevol element.

Pel que fa al fet que els patinets queden estacionats en qualsevol vorera, els regidors han acordat que la Policia Local “faça complir l’article 12 de l’Ordenança d’Espai Públic que impedeix que una empresa sense autorització faça el que li done la gana i, en aquest cas, deixe els patinets per ací en qualsevol lloc”.

A més, es demanarà als serveis municipals d’Hisenda que facen un estudi sobre quines taxes es podria cobrar a l’empresa, bé per ocupació d’espai públic o per fiscalitat o bé per tots dos conceptes. “Des de l’Ajuntament sempre es vetla per complir totes eixes normatives aplicables i per fer-les complir”, han afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa