Diari La Veu del País Valencià
Periodistes i científics s’aplegaran a la Universitat d’Alacant en un curs sobre divulgació de la ciència

Científics i periodistes participaran des d’aquest dimecres i fins al divendres en la sisena edició del curs Divulgar ciència en el segle XXI, de la Universitat d’Alacant. Alguns dels temes que es tractaran enguany són la vida en altres planetes, el rigor periodístic dels mitjans de comunicació en la informació científica, la globalització alimentària, les catàstrofes naturals i el paper de l’art en la divulgació de la biologia i l’ecologia. La cita pretén mostrar “com alfabetitzar la societat amb divulgació i comunicació científica”, ha indicat la institució acadèmica en un comunicat.

El programa del curs està format per les ponències del catedràtic de Geologia de la UA Pedro Alfaro; el científic titular en el Centre d’Astrobiologia de Madrid Carlos Briones; el catedràtic en Antropologia Social de la Universitat de Barcelona Jesús Contreras Hernández; la periodista María José Moreno; el catedràtic de Física Teòrica de la Universitat de València i president de la Reial Societat Espanyola de Física, Adolfo de Azcarraga; el científic titular de l’Institut Cajal de Madrid Fernando de Castro, i el doctor en Biologia i director de la revista Mètode, Martí Domínguez.

Des dels seus inicis en 2013, les jornades s’han centrat a promocionar i fomentar l’interés per la ciència entre la ciutadania focalitzant els seus esforços a fer divulgació de la ciència, promocionar la cultura científica i el mètode científic, ensenyar a destriar les fonts d’informació científica fiables per a desemmascarar les pseudocientífiques, alfabetitzar científicament la població i fomentar la curiositat científica i incrementar les competències.

El curs se celebrarà del 5 al 7 de setembre al saló d’actes de l’edifici Germà Bernacer, al campus de Sant Vicent del Raspeig. Consta de 20 hores lectives i és possible realitzar-lo tant de manera presencial com en línia. El període de matrícula encara està obert.

El comité científic està format per Isabel Abril, catedràtica de Física Aplicada de la UA; Nicolás Cuenca, catedràtic de Biologia Cel·lular de la UA; Rafael García Molina, catedràtic de Física Aplicada de la Universitat de Múrcia, i Mercedes Pastor, catedràtica de Química Inorgànica de la UA.

En l’organització d’aquest curs col·laboren els vicerectorats de Recerca i Transferència de Coneixement i el de Cultura, Esport i Llengües de la UA, així com la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans.

Comparteix

Icona de pantalla completa