Diari La Veu del País Valencià
Puig, orgullós de les millores per al nou curs escolar: Més professors, ràtios més baixes i llibres gratuïts

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que el curs escolar al País Valencià començarà en millors condicions que el passat, “amb més professors, amb ràtios per sota de les quals hi havia en començar la legislatura i amb quasi mig milió de xiquets amb llibres de text gratuïts”.

Puig s’ha manifestat així davant els mitjans abans d’inaugurar les Jornades Parlamentàries que han reunit a Castelló els representants dels socialistes valencians en totes les càmeres i en ser preguntat com començarà el curs escolar després de les reivindicacions dels professors interins.

“Crec que el curs començarà amb absoluta normalitat”, ha assenyalat Puig, qui ha indicat que és “evident” que sempre hi ha qüestions de caràcter laboral “que cal atendre i que tenen a veure amb la defensa dels interessos de cada col·lectiu” i el Consell sempre serà “respectuós amb eixa situació”.

Sobre aquest tema, ha reconegut que pot haver-hi problemes de caràcter burocràtic, però ha apuntat que en els pròxims dies hi haurà una solució. “És evident que és un col·lectiu molt ampli i pot haver-hi problemes en un moment determinat, però són problemes de gestió i aquestos han de millorar-se amb millor gestió”.

“Polèmica artificial”

Respecte a la qüestió lingüística, creu que “la polèmica moltes vegades ha sigut artificial i incitada pels grups de l’oposició, que estan tenint una actitud molt irresponsable en la qüestió de la llengua”.

“Els valencians tenim la gran sort de tindre el valencià i el castellà i el que volem és que els xiquets valencians quan acaben la seua escolarització sàpiguen bé el castellà, el valencià i l’anglès”, ha manifestat, i ha afegit que enguany augmentaran els assistents lingüístics autòctons de llengua anglesa.

“L’educació no és espai de confrontació, sinó de futur per a la societat valenciana”, ha assegurat Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa