Diari La Veu del País Valencià
València dóna 24 hores a l’empresa de lloguer de patinets elèctrics perquè retire els vehicles de les voreres

L’Ajuntament de València ha donat de termini fins a dimecres 5 de setembre perquè l’empresa Lime retire dels carrers els seus patinets elèctrics de lloguer o, en cas contrari, serà la Policia Local qui ho faça. La raó és que l’empresa no té els permisos necessaris per a usar la via pública i no paga la taxa corresponent per dur a terme aquesta activitat lucrativa.

Així ho ha confirmat a EFE la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, qui ha aclarit que la seua intenció no és “perseguir” l’ús del patinet privat sinó la comercialització que s’està fent dels vehicles en la via pública per part d’una empresa. “En aquesta ciutat, com en la majoria, per a ocupar un espai públic amb una activitat econòmica s’ha de tindre una autorització municipal i pagar una taxa per a la implantació d’aquesta empresa”, ha apuntat l’edil, qui ha recordat que aquest dilluns el consistori ja va prendre la decisió de requerir la retirada dels patinets fins que s’aprove una normativa.

“En cas de mancar de l’autorització, com creiem que és, li demanem que siguen ells mateixos els que retiren els patinets, i si no ho feren, en un termini raonable que podria ser fins demà, seria la pròpia Policia Local qui els retiraria, com en qualsevol altra activitat econòmica que es faça en les voreres de la ciutat”, ha sostingut Menguzzato.

Segons l’edil, la setmana passada “van aparéixer en les voreres aquestos patinets d’aquesta empresa per a comercialitzar el seu ús” i ha incidit que no parlen de “patinets d’ús privat sinó del cas en el qual una empresa comercialitza el seu ús i els lloga en la via pública”.

Meguzzato ha reconegut que “fa uns dies” ja es van retirar alguns d’aquestos patinets que estaven ocupant l’espai públic en el passeig Marítim i ha afegit que “el que és normal és que els ajuntament tinguen la seua pròpia ordenança de mobilitat, que tinga recollit com es poden utilitzar i comercialitzar” aquest tipus de vehicles. Una legislació que València té previst presentar aquest mes. Segons Menguzzato, la nova ordenança que elabora la Regidoria de Mobilitat “no solament regularà la comercialització sinó que regularà l’ús del patinet privat”, una pràctica que no perseguiran perquè els sembla una alternativa de mobilitat “molt correcta”. “El que passa és que entenem i les empreses han d’entendre que, encara que es tracta d’una empresa de patinets, ha d’actuar com qualsevol altra empresa que ocupe l’espai públic”.

A més, han assenyalat que l’article 12 de l’Ordenança de Domini Públic estableix que quan es constate l’ocupació de la via pública, els agents o personal competent en inspecció formularan “la corresponent denúncia o acta d’inspecció i requeriran al titular l’autorització o concessió” perquè “procedisca voluntàriament a la retirada dels elements” i en cas contrari, els retiraran ells. Igualment, han ressaltat que la sanció per ocupació d’espai (no per vehicle) és de 750 euros, quantitat a la qual s’han d’afegir 122 euros per intervenció per la recollida i el transport, més 1,05 euros de dipòsit per dia.

Comparteix

Icona de pantalla completa