Diari La Veu del País Valencià
El lloguer de motos elèctriques amb tarifa plana arriba aquest mes a València

L’empresa emergent valenciana Molo llançarà el pròxim 17 de setembre el primer servei de lloguer de motos elèctriques sense límit de temps ni quilòmetres, de manera que els clients o subscriptors podran fer ús d’una flota de 150 vehicles, que preveu créixer progressivament fins als 500 a final d’any.

El model de subscripció és similar al que estableixen empreses com Netflix o Spotify, segons ha explicat a EFE la directora de màrqueting de l’empresa, Stefania Pesavento: “L’usuari té accés a molt més del que compra i té a la seua disposició una moto sense lligams d’aparcament o segur”. “Hem replicat la idea per a donar valor a un servei que pretén resoldre els problemes de mobilitat dels ciutadans, alhora que possibilitar l’ús del vehicle com si fóra propi, amb l’avantatge d’oblidar-se del pagament de segur, impostos, gasolina, avaries, despeses de plaça de garatge o el manteniment de la moto”, ha agregat José Manuel Donate, director executiu.

El servei s’oferirà amb un preu promocional de 9,90 euros al mes i per a donar-se d’alta es requerirà ser major d’edat, tindre permís de conducció i facilitar el DNI. Els usuaris comptaran amb un suport permanent, gràcies a una aplicació dissenyada a aquest efecte, que facilitarà la localització de vehicles i la comprovació del seu estat de bateria.

L’empresa destaca que les seues motocicletes –de la marca Silence, assemblades a Barcelona– són més robustes i potents que les que ja operen en la ciutat de València i, de fet, els plans de creixement de Molo impliquen ampliar el seu servei a les àrees interurbanes. Segons Paco Navarrés, fundador de Molo, “és el vehicle més robust i fiable d’aquest tipus de servei que, fins ara, s’està desenvolupant a l’Estat. Volem donar fiabilitat i seguretat a la mobilitat de l’usuari, sense cap problema, i per això volem oferir un element diferencial pel que fa a altres empreses”.

“L’experiència de València ens servirà per a millorar el model i dotar-lo de més valor en funció dels requisits dels usuaris, així com de les característiques de mobilitat i ús que estudiem a mesura que es consolide. Després d’aquesta fase, el nostre objectiu és portar aquest model a diferents ciutats d’Espanya, oferint un servei gràcies a com l’usuari puga considerar Molo com la seua pròpia moto, sempre disponible”, assenyala Tono Brusola, director d’Estratègia.

Fins al moment, Molo ha invertit 3,5 milions d’euros dirigits a l’adquisició de vehicles, encara que preveu una inversió inicial total de 25 milions, destinats, principalment, a l’adquisició d’una flota de motos elèctriques per a l’expansió a altres ciutats. Les estimacions del pla de negoci d’aquesta empresa valenciana passen per la compra d’unes 6.000 motocicletes i una facturació de 33 milions d’euros en 2019, per a aconseguir les 10.000 motocicletes i els 66 milions en 2020. En els pròxims mesos, segons han detallat a EFE els seus responsables, Molo podria tancar aliances amb empreses del sector orientades a accelerar el seu creixement.

Preguntada per la creixent competència en matèria de vehicles elèctrics i per l’absència de regulació i polèmiques sorgides recentment per l’ús de patinets d’aquestes característiques, la directora de màrqueting de Molo, Stefania Pesavento, insisteix que aquesta signatura opera en un sector ja regulat. Destaca també que l’empresa donarà una sèrie de recomanacions i pautes als seus usuaris, que en tot moment seran responsables de possibles infraccions relacionades amb l’aparcament o la circulació.

L’empresa s’engega amb una plantilla d’onze persones i una flota de vehicles que estarà permanentment al carrer i que creixerà fins al mig miler de motocicletes a final d’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa