Diari La Veu del País Valencià
El carrer Sant Vicent de València guanya espai per als vianants i els ciclistes

L’Ajuntament de València ha iniciat els treballs d’adequació del carril bici de la Porta de la Mar i del carrer Sant Vicent. En el segon cas, l’actuació suposa també l’ampliació de l’espai per als vianants en aquesta via.

En concret, la Regidoria de Mobilitat Sostenible va iniciar aquest dilluns l’adequació del carril del tram de Sant Vicent que va entre la plaça de Sant Agustí i la plaça d’Espanya i del carril de Porta de la Mar entre el carrer Justícia i General Palanca, segons ha indicat el consistori en un comunicat. Aquestos treballs van quedar sense completar després de la rescissió del contracte a l’empresa que va resultar adjudicatària per a realitzar-los a principis del passat any.

Tal com estava previst, l’actuació al carrer Sant Vicent suposa també l’ampliació de l’espai per als vianants. Fins que s’execute de manera definitiva, s’està realitzant amb una actuació ‘blana’, que inclou bancs, pintura i testos, el contingut dels quals ha sigut aportat per la delegació de Parcs i Jardins.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha subratllat que “pocs punts com aquest tram del carrer Sant Vicent exemplifiquen tan bé la subordinació a què s’ha sotmés durant anys el vianant a la ciutat respecte als vehicles de motor”.

Per aquest motiu, la Regidoria de Mobilitat Sostenible ha explicat que l’operació en aquest tram “no només actua ampliant l’espai per als vianants, amb el nou espai assenyalat en verd equipat amb bancs i jardineres i protegit pel carril bici, sinó que també crea noves places de càrrega i descàrrega i aparcaments per a moto a la calçada, de cara al fet que l’espai per als vianants existent, les voreres, siguen d’ús exclusivament per als vianants”.

La Regidoria de Mobilitat Sostenible de València va iniciar aquest dilluns l’adequació del carril bici del tram de Sant Vicent que va entre la plaça de Sant Agustí i la plaça d’Espanya. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

Voreres sense motos

Les voreres d’ambdós costats del carrer Sant Vicent quedaran lliures d’aparcament de motocicletes amb les noves places de càrrega i descàrrega i d’ús diari per a motocicletes i compartit en horari nocturn al costat de la vorera est de Sant Vicent. Les motocicletes hauran d’aparcar exclusivament en les places delimitades a aquest efecte a la calçada.

De la mateixa manera, també es baixaran a la calçada dos contenidors en la vorera est, mentre que els de la vorera situada al costat del carril bici s’han ressituat prop dels carrers transversals per a permetre als camions la seua recollida sense haver d’envair el carril.

També s’ha adequat la connexió entre l’anell ciclista, a l’altura de la plaça de Sant Agustí i la plaça d’Espanya, on, de moment, el carril bici no disposa de continuïtat segregada. Qui desitge continuar circulant amb bici, haurà de fer-ho per la calçada en el sentit del tràfic.

El carril bici de la Gran Via Ferran el Catòlic s’executarà entre finals d’aquest any i principis del vinent. Podrà connectar aquest punt cap al nord de la ciutat, a l’espera de la nova adjudicació del projecte que connectarà Sant Vicent amb l’avinguda del Cid.

Pel que fa a la Porta de la Mar, aquest dilluns es va obrir el tram de carril bici que dóna continuïtat al carrer Justícia i al Pont de l’Exposició. La Porta de la Mar queda connectada amb bici, d’aquesta forma, tant amb Navarro Reverter com amb l’anell ciclista per Colom i cap a Benimaclet pel Pont de l’Exposició.

Comparteix

Icona de pantalla completa