Diari La Veu del País Valencià
Pengen una vintena de llaços grocs a l’Estació del Nord de València

L’Estació del Nord de València s’ha despertat aquest dimecres amb una vintena de llaços grocs lligats al reixat de la façana principal, segons han confirmat a EFE fonts de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF).

El personal de seguretat que custodia l’edifici va detectar els llaços, lligats per la part exterior, i posteriorment va contactar amb la Policia Nacional i es va procedir a la seua retirada, segons apunta Las Provincias.

Malgrat que les fonts d’ADIF asseguren que van ser els policies els qui van retirar els llaços, els agents desmenteixen aquestes declaracions i expliquen que només van acudir al lloc dels fets per a fer comprovacions però que ells personalment no es van fer càrrec de retirar-los.

La zona en què estaven penjats els llaços, molt pròxima a l’entrada de la parada del metro del carrer Xàtiva, no compta amb càmeres de vigilància amb la qual cosa es desconeix qui va retirar els llaços realment.

Persecució als autors del fet

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha exigit aquest dimecres al president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, que ordene “immediatament” la retirada dels llaços grocs de l’Estació del Nord de València i que perseguisca els autors de la col·locació.

En declaracions als periodistes abans de participar en un consell de direcció del PP d’Alacant, Bonig ha assenyalat que Puig és el “màxim responsable” del País Valencià, per la qual cosa “ha d’eixir immediatament a condemnar aquestos fets i a perseguir els culpables”.

Per a la líder del PPCV, eixos llaços grocs són “l’exemple de la ruptura i la convivència democràtica”, per la qual cosa el seu partit no “permetrà ni consentirà eixes actituds antidemocràtiques” i que “eixos projectes que volen trencar la convivència pacífica i democràtica es traslladen a aquesta comunitat”.

Així mateix, la líder dels populars valencians considera que aquestes situacions “cal eradicar-les des del principi” per part de “la màxima autoritat” del País Valencià. A més, ha indicat que aquesta col·locació de llaços grocs té relació amb “eixos tuits” del president dels Corts, Enric Morera, declaracions per les quals ja han registrat aquest dimecres al parlament valencià la seua reprovació.

Ciutadans també s’ha mostrat en contra de la penjada dels símbols que donen suport als presos independentistes. La portaveu a les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha indicat que li preocupa que hi hagen llaços grocs a València perquè “no som els Països Catalans encara que Compromís ho porte en el seu programa electoral”.

Comparteix

Icona de pantalla completa