El Consell de Ministres declararà divendres zona d'emergència les localitats afectades per l'incendi de Llutxent

La Generalitat decidirà la quantitat econòmica que rebran els municipis afectats una vegada presenten l'avaluació dels danys
5 setembre 2018 01:00h
Imatge d\'una de les zones afectades de l\'incendi de Llutxent.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha indicat que el Consell de Ministres d'aquest divendres declararà zona d'emergència les zones afectades per l'incendi forestal de Llutxent (la Vall d'Albaida) del mes d'agost.

Així ho ha indicat al final d'una reunió amb els presidents autonòmics d'Aragó i del País Valencià aquest dimecres on ha volgut destacar que en la reunió de l'executiu de Sánchez aprovarà la declaració com a zona d'emergència dels municipis i llocs afectats per l'incendi que va arrasar 3.003 hectàrees.

Aquest anunci arriba un dia després que, en ple extraordinari, el Consell decretara que els afectats tenen un termini de 45 dies per a presentar la seua avaluació dels danys de béns i infraestructures públiques.

Tal com va explicar la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, fins que els ajuntaments no presenten els seus respectius informes no faran una estimació de quina serà la quantitat econòmica que rebran.

next