Diari La Veu del País Valencià
S’oposen al programa experimental de la jornada continuada
RedactaVeu / València

Des de la Confederació Gonzalo Anaya – integrada per FAPA-València, FAPA Castelló Penyagolosa i FAPA Enric Valor Alacant- s’oposen al programa experimental de la jornada continuada perquè l’Administració no garanteix, via la dotació econòmica, serveis de menjador, transport i les activitats extraescolars fins a les 17 hores. El programa experimental està fonamentat en la voluntarietat i no compta amb recursos econòmics per mantindre i garantir el bon funcionament dels serveis de transport, menjador escolar i activitats extraescolars fins a les 17 hores que fan possible la conciliació familiar i laboral i que són una reivindicació històrica de les organitzacions d’AMPAS. Per això, la presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya Loli Tirado ha manifestat que “les mares i pares no podem ser còmplices de la irresponsabilitat política de la jornada continuada ja que la nostra funció és defensar la igualtat de tots els escolars i les seues famílies i vetllar per l’horari que millor s’adapta a les necessitats dels nostres fills i filles”.

Al mateix temps, exigeixen saber com està afectant el programa experimental de la jornada continuada en els 9 centres educatius públics durant el curs present, tant a nivell de resultats acadèmics com en els serveis complementaris dels centres.

També consideren que no hi ha temps per poder informar les famílies sobre la modalitat horària del centre perquè en quinze dies començarà la preinscripció de l’alumnat d’Infantil i la normativa encara està en tràmit de consulta.

La jornada continuada per a la concertada

A més, des de la Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya qüestionen que el programa experimental de la jornada continuada sols està dirigit als centres educatius públics, tot i indicar en el preàmbul que l’experiment en 9 centres educatius ha tingut resultats positius en el rendiment de l’alumnat. Per això, sol·liciten que Català òbriga el debat de la jornada continuada en els centres concertats i que ho incorpore a la seua política de concertar centres, com un criteri més. “Si tan bona és la jornada continuada per a l’èxit escolar com diu la Conselleria d’Educació, les mares i pares no entenen per què no experimenten la jornada de matí als centres concertats?”, destaca Loli Tirado.

Comparteix

Icona de pantalla completa