El Servef subvenciona per primera vegada contractes indefinits i en pràctiques per als joves aturats

Segons la Generalitat "es tracta de la major línia d'ajudes de la història del govern valencià" amb quanties que arriben als 20.000 euros per cada contractació indefinida i 8.500 euros per a les de pràctiques
6 setembre 2018 01:00h
El Serverf ofereix fins a 20.000 euros per cada contracte indefinit i fins a 8.500 euros pel contracte en pràctiques.

La Conselleria d'Economia Sostenible, a través del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef), ofereix fins a 20.000 euros per cada contracte indefinit a persones aturades joves qualificades i 8.500 euros per als contractes en pràctiques. La finalitat d'aquestes subvencions a empreses és la contractació de persones joves qualificades inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Per primera vegada, el Servef subvencionarà no solament els contractes indefinits sinó també els de pràctiques.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, "es tracta de la major línia d'ajudes de la història del govern valencià per a promoure la contractació de joves en empreses". Qualsevol empresa privada amb àmbit d'actuació al País Valencià pot sol·licitar les ajudes fins al 31 d'octubre.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que "d'aquesta manera, s'amplien les possibilitats de contractació per part de les empreses i més joves tindran l'oportunitat d'accedir a un lloc de treball i adquirir experiència laboral".

Les ajudes per al foment de l'ocupació de les persones joves estan cofinançades pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil. Aquestes subvencions, amb valor de quatre milions d'euros, es divideixen en dos tipus d'ajudes a la contractació: indefinida i en pràctiques.

L'import de la subvenció per a la contractació indefinida pot ascendir fins a 20.000 euros i podrà sol·licitar-la qualsevol entitat ocupadora privada, inclosos els treballadors i treballadores autònoms, que tinga el seu àmbit d'actuació al País Valencià. 

Quant a la contractació en pràctiques, podran beneficiar-se empreses de qualsevol naturalesa, tant pública com a privada, i l'ajuda ascendirà a 8.500 euros.

Amb aquestes ajudes, emmarcades en el programa Avalem Joves, el Servei Valencià d'Ocupació té com a objectiu "reduir la desocupació juvenil i impulsar les contractacions en el sector privat, un dels principals objectius del Consell en matèria d'ocupació", ha explicat Nomdedéu.

next