Diari La Veu del País Valencià
Oltra i Bravo signen l’armistici i coordinaran les oficines de denúncia d’agressions masclistes

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, han acordat que s’inicien reunions tècniques per a coordinar la creació de sengles oficines de denúncia de violència masclista a la Ciutat de la Justícia de València per a agilitar la burocràcia i una altra al Centre Dona 24 Hores per a acompanyar les dones en el procés de denúncia.

Així ho ha anunciat Oltra aquest dijous després de la reunió interdepartamental del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, a la qual també ha assistit Bravo, encara que no estava anunciada la seua presència. En aquest marc totes dues han parlat per primera vegada després de la polèmica entorn de la futura comissaria específica que albergarà la Ciutat de la Justícia.

Oltra ha explicat que Bravo ha reconegut “que calia més coordinació” i ha sostingut que “no” era “una qüestió de llimar asprors sinó d’eficàcia a l’hora de transmetre la informació”. Ha avançat que l’oficina de la Ciutat de la Justícia servirà “perquè els papers siguen més àgils” i que l’avaluació de riscos “estiga des del moment d’iniciar la denúncia”, mentre que la vinculada al Centre Dona 24 Hores pretén “acompanyar les dones en el procés de la denúncia, sobretot aquelles que estiguen en situació d’extrema vulnerabilitat”.

En la reunió, les diferents conselleries implicades en el pacte, signat per 63 entitats i amb vigència de cinc anys, han anat aportant l’estat d’execució de les seues mesures corresponents i, segons Oltra, aquestes conclusions al costat de les de la resta dels signants es presentaran a Alacant el pròxim dia 18, en complir-se un any de la signatura de l’acord, que ja compta amb el suport de més de 7.000 persones i 700 entitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa