Diari La Veu del País Valencià
La gota freda amenaça de passar per aigua el cap de setmana

La inestabilitat en forma de gota freda arribarà el cap de setmana a àmplies zones de l’est i sud-est peninsular amb ruixats i tempestes probablement fortes i fins i tot molt fortes, acompanyades de graníssol. Els primers indicis d’aquesta gota freda o depressió aïllada en nivells alts (DANA) es començaran a notar a partir del dissabte i fins dilluns que al País Valencià i en zones d’Andalusia oriental, a l’àrea de l’Estret, Melilla, Múrcia i extrem oriental de Castella-la Manxa, segons una nota de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Aquesta situació és la conseqüència de la progressiva penetració, des de l’Atlàntic, d’una DANA que, al costat de la presència d’un flux càlid i humit procedent del Mediterrani, provocarà una marcada inestabilitat de l’atmosfera en bona part de l’àrea peninsular.

A partir del dimarts i durant els següents dies, l’evolució de la DANA presenta bastant incertesa a causa de l’oscil·lació que mostra en la seua posició entre el sud de Portugal, el centre i el sud-est peninsular, per la qual cosa és difícil precisar les zones afectades. En principi, és probable que el dimarts les precipitacions queden limitades a la meitat sud i centre peninsular i que, a partir del dimecres, es generalitzen en bona part de la península Ibèrica i, potser també, a les Balears.

Avís del Centre de Coordinació d’Emergències

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha emés, a través del Centre de Coordinació d’Emergències (CCE), un butlletí d’avís especial en el qual alerta del risc de ruixats i tempestes fortes a partir d’aquesta matinada.

Aquest avís s’ha difós a municipis i organismes amb competències en la gestió d’Emergències, al mateix temps que s’ha establit en el matí d’aquest dijous la preemergència nivell taronja en el litoral sud de València i litoral nord d’Alacant, sempre sobre la base de la previsió efectuada per part de l’AEMET.

Des del Centre de Coordinació d’Emergències s’adverteix també d’una situació d’inestabilitat general amb el risc de pluges i tempestes de nivell groc en gran part del territori prevista per als pròxims dies, amb la possibilitat que, entre el dissabte dia 8 i el dilluns dia 10 de setembre, es produïsca un empitjorament de la situació meteorològica, amb ruixats i tempestes que seran probablement fortes i fins i tot molt fortes o persistents i localment amb graníssol.

Comparteix

Icona de pantalla completa