Diari La Veu del País Valencià
El PSPV proposa que s’aprove un reglament provisional perquè els patinets puguen operar ja

La primera tinent d’alcalde de València, Sandra Gómez, considera que una possible solució per als patinets que l’empresa Lime va repartir per la ciutat sense disposar de llicència oportuna seria realitzar un reglament provisional que done “una reposta àgil” a la realitat que suposa la irrupció d’aquest mitjà de transport en la ciutat.

Així mateix, per a Gómez la fórmula que permetria desbloquejar aquesta situació seria traure una licitació com la que disposen les bicicletes de lloguer.

La també regidora de Turisme ha volgut deixar clar que el govern municipal està a favor “dels patinets o una altra forma de mobilitat que ajude a consolidar una València més sostenible” encara que ha matisat que l’Administració ha de ser “àgil” i donar “una ràpida resposta” davant les noves formes de mobilitat i fer-ho de “forma ordenada”.

“Ahir parlàvem de bicicletes, hui de patins i demà podem estar parlant d’altres tipus de mobilitat autònoma”, ha apuntat l’edil socialista, alhora que ha incidit que l’Ajuntament ha de tindre “la suficient agilitat i flexibilitat” i ha d'”anticipar-se” per a donar resposta a les noves iniciatives com els patinets elèctrics que “són ja una realitat”.

En aquest context, ha apuntat: “Si tenim una perspectiva de donar una àgil resposta amb el canvi de l’ordenança de mobilitat, es pot fer una modificació puntal com ha fet Barcelona per a una resposta a una necessitat actual” i no quedar-se “bloquejats” ni “estar atabalats” sinó ser “àgils i donar resposta a aquestes qüestions”.

“És una proposta que ha fet la regidora la Protecció Ciutadana i crec que seria el més ideal perquè a dia de hui la Policia Local fa una interpretació laxa d’una nova realitat que s’ha imposat perquè l’antiga ordenança de Mobilitat els prohibia i això és absurd”.

Gómez ha insistit que es necessitaria una modificació “per a donar seguretat jurídica a la Policia que sempre pretén aplicar el sentit comú a la realitat de la seua ciutat”. “És important que hi haja una ràpida regulació perquè dóna seguretat a empreses i usuaris i sobretot als vianants, perquè tots sabran quines són les regles i cadascun utilitzaria l’espai que li determine l’Administració”, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa