Educació nega que hi haja 2.000 interins sense plaça: "Qui diu eixa xifra està mentint"

La conselleria argumenta que el 77,5% de les 3.000 places d'oposició han sigut ocupades per interins i que s'han augmentat les vacants per a Infantil i Primària
/ València
6 setembre 2018 01:00h

Menys de 200 interins sense plaça. Aquestes són les xifres que dóna la Conselleria d'Educació en resposta a les protestes d'aquestos docents. "I qui diga qualsevol altra xifra no està dient la veritat", ha afirmat el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, en declaracions als mitjans després de la presentació del nou curs. "No entenem d'on ixen eixes dades", ha lamentat el conseller Vicent Marzà.

Soler, a més, ha assegurat que "qui no té plaça és perquè no ha demanat totes les vacants". El secretari autonòmic, que ha remarcat que no volia entrar en les circumstàncies personals de cadascú, ha apuntat que "resulta que el Baix Segura també existeix, no només Gandia, Sueca, Xirivella o Vinaròs" i ha afegit que "si es vol treballar, no es demanen només les places que hi ha en un radi de 100 quilòmetres". De fet, Soler també ha informat que aquest divendres s'obri un procés d'adjudicació de places de difícil cobertura. 

Tant Marzà com Soler han reiterat que tots els interins amb tres o més anys d'antiguitat que han sol·licitat totes les vacants han pogut accedir a un lloc. "Qui diu que n'hi ha 2.000 al carrer està mentint", ha repetit Soler. De fet, les xifres amb què treballen des de conselleria són de 195 professors, "com a molt".

Marzà ha recordat que el 77,5% de les 3.000 places d'oposició han sigut per a interins –2.326 places–, mentre que només 674 han sigut per a persones sense experiència prèvia. A més, ha indicat que enguany s'han adjudicat més places per a Infantil i Primària. Concretament, 479 més.

 "Hi ha professors que no tenen cap experiència prèvia i que enguany ja van traure plaça en juliol", ha dit el conseller i ha afegit que "això vol dir que no tota la gent que hi havia per davant n'ha demanat".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next