Diari La Veu del País Valencià
Puig donarà per consolidats la reparació de drets i el renaixement valencià al Debat de Política General

Tres anys després d’assolir el càrrec de President de la Generalitat, Ximo Puig constatarà a les Corts el “canvi de paradigma” que s’ha produït al País Valencià, amb la consolidació de la “reparació de drets, una reconstrucció de la economia valenciana i un nou renaixement que marca l’origen d’un moment determinant”.

Aquesta és la visió del cap del Consell que oferirà al Debat de Política General (DPG) que se celebrarà entre dimarts i dijous que ve a les Corts. La Declaració de Política General del President, avançada en una comunicació al parlament, també incidirà en “el nou paper” dels valencians “a Espanya, Europa i el món” en “un moment de canvi d’època”.

Puig donarà per “superats els pitjors moments de la crisi” i inisistirà en la necessitat de “consolidar quin model de recuperació es vol establir i quins són els pilars sobre els que s’assenta”. Entre les fites aconseguides, el President destacarà “el consens al voltant de la necessitat de tindre veu pròpia, un nou finançament i un tracte en equitat” per al País Valencià.

A parer de Puig, s’ha produït “un recorregut de lleialtat reivindicativa i posició de lideratge valencià en el debat territorial”, ara amb “una atmosfera diferent amb el canvi de govern a Espanya” i amb l’oportunitat de “donar solucions al problema valencià contrari a l’esperit autonòmic i constitucional de singularitat entre territoris i igualtat entre ciutadans i ciutadanes”.

Puig anuncia en el document remés a les Corts que “donarà compte del projecte de llarg termini per al futur”, amb “molt de camí per recórrer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa