Álvaro Pérez i Pablo Crespo neguen haver intervingut en l'adjudicació de les obres del circuit de Fórmula 1

Els condemnats per dues peces del cas Gürtel reiteren que Ricardo Costa els va proposar que foren empresaris els qui saldaren els deutes del PP valencià amb Orange Market
/ València
6 setembre 2018 01:00h
Álvaro Pérez 'El Bigotes' i Pablo Crespo, junt a l'empresari Francisco Correa durant el judici que es va celebrar a l'Audiència Nacional i que va acreditar el finançament irregular del PP valencià.

Els exdirectius de les empreses del grup Correa Álvaro Pérez 'el Bigotes' i Pablo Crespo han assegurat aquest dijous en el Jutjat d'Instrucció número 17 de València que no van participar en les gestions empresarials per a la construcció del circuit urbà que va albergar cinc grans premis de Fórmula 1 en aquesta ciutat de 2008 a 2012. Tots dos han comparegut en qualitat de testimonis i sense advocat davant la jutgessa que dirigeix una investigació secreta sobre el pagament de comissions a canvi de les adjudicacions d'obres per a la construcció del citat circuit.

Per a això han sigut traslladats des del centre penitenciari Madrid III (Valdemoro), on compleixen condemna per dues peces diferents del cas Gürtel, la de les irregularitats en la contractació de l'expositor valencià de Fitur i la relacionada amb el finançament il·legal del PP valencià.

Segons han explicat a EFE fonts coneixedores de la declaració, la jutgessa ha preguntat a tots dos pel testimoni que van prestar en aquesta mateixa seu i també en qualitat de testimoni l'exsecretari general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) Ricardo Costa, qui va assegurar que dues empreses que van realitzar obres de construcció en el circuit urbà van donar diners al PP valencià. Les dues empreses citades per Ricardo Costa van ser Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i Hormigones Martínez, que en els anys 2007 i 2008 van realitzar obres en el circuit urbà on s'anava a celebrar el gran premi de Fórmula 1.

Sobre aquestes qüestions concretes, segons les mateixes fonts, tant Crespo com Pérez han manifestat que no van tindre cap coneixement d'aquestes suposades gestions ni van participar en res que tinguera a veure amb la construcció del circuit.

D'altra banda, també a preguntes de la jutgessa, Pérez ha assegurat que la contractació inicial dels seus serveis (Orange Market) per a la campanya electoral de 2007 la va efectuar l'aleshores vicesecretari regional del partit, Juan Manuel Cabot, si bé les despeses finals es van liquidar ja amb Ricardo Costa en el càrrec.

Posteriorment, Crespo ha indicat que va ser Costa qui va proposar a ell i a Pérez que foren empresaris els qui saldaren el deute del partit amb Orange Market i que, al seu judici, Camps no coneixia el sistema de finançament il·legal del PP valencià.

A preguntes de la jutgessa, segons les mateixes fonts, el que fóra número dos de les empreses de Francisco Correa ha explicat que Costa i Pérez van mantindre una amistat estreta, que el segon va regalar una moto valorada en més de 20.000 euros a Costa (un tricicle Can-Am idèntic al que va ser pagat per Orange Market) i que Costa està ajudant econòmicament Pérez i la seua família des de 2009.

next