Diari La Veu del País Valencià
Mes de 500 persones protesten a Ontinyent contra la imposició del Consorci de Residus
RedactaVeu / Ontinyent

Més de 500 persones es manifestaren el passat divendres a Ontinyent contra la imposició del Consorci de Residus i en defensa del Pla de Minimització de La Vall d’Albaida. Malgrat la intermitent pluja, la protesta, organitzada per la Plataforma del Fem amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent, recorria els carrers compresos entre la plaça de Sant Domingo i la plaça Major. L’acte comptava amb la presència i el suport de membres d’associacions i col·lectius d’empresarials com COEVAL, AHVAL, Comerç In i l’associació de comerciants d’Ontinyent SOC, i representants de diversos ajuntaments.

El regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, que acudia a la convocatòria junt als regidors Manuel Cuesta, José Antonio Calabuig Oviedo, Virtudes González, Joan Gilabert, Pepe Pla i Manuel Ruiz, explicava que “amb la taxa abusiva que planteja la Conselleria, els usuaris del casc urbà i el disseminat passarien de pagar de 85 i 45€ euros (respectivament) a 127€, prop del doble, i el mateix passa per a empresaris i comerços, que paguen en funció dels metres quadrats. A la comarca ja tenim un sistema de gestió propi, que no està en contra de cap norma medi-ambiental, i que reclamem que puga tenir continuïtat perquè el canvi que ens proposen és per anar a pitjor”, destacava.

En representació de la Plataforma del Fem, Dora Tortosa incidia en què “no estem d’acord que ens imposen un sistema de gestió que ens incrementa el cost de la gestió dels residus. La Conselleria ens vol obligar a implantar el Consorci, però ciutadans, ajuntaments i empresaris no estem disposats a pagar més pel fem. No estem en contra de la recollida, sinó de la política per incrementar el rebut per fer el mateix treball, mentre retallen en educació, sanitat, i serveis socials”, concloïa.

Comparteix

Icona de pantalla completa