Diari La Veu del País Valencià
El Botànic es conjura per a esgotar la legislatura

Els socis del Botànic tenen la intenció d’esgotar la legislatura i crear les condicions necessàries perquè el pacte es puga reeditar després de les eleccions de maig de l’any que ve. Això és el que han donat a entendre els representants de PSPV, Podem i Compromís després de la reunió celebrada aquest dijous a la seu dels socialistes al carrer de Blanqueries de València.

La trobada ha servit per a començar a coordinar les propostes dels tres partits per al Debat de Política General que s’ha de celebrar la setmana vinent, però, més enllà de les qüestions concretes i del full de ruta parlamentari dels propers mesos, que es tractaran en una reunió en octubre, Manolo Mata, Fran Ferri i César Jiménez han volgut mostrar una imatge d’unitat en el projecte que es va encetar el maig de 2015.

Podem s’ha declarat disposat a aprovar els pressupostos de la Generalitat per a 2019, una de les condicions d’estabilitat del Consell que, a més, reforçarà la voluntat del president Puig de no avançar eleccions. En termes polítics, el número 2 socialista, Manolo Mata, ha explicat que tots els socis tenen clar que “no s’ha de fer política contra el Botànic” perquè “els vertaders rivals estan en la dreta”.

En un to quasi eufòric, Mata s’ha felicitat perquè durant la reunió no s’han expressat opinions obertament discrepants. Fran Ferri, portaveu parlamentari de Compromís, s’ha mostrat “segur” que “hi haurà pressupostos” mentre que el representant de Podem, César Jiménez, ha detallat que la seua formació continuarà fent especial esment de les polítiques d’habitatge, un dels punts que va dificultar l’aprovació dels darrers comptes públics.

Comparteix

Icona de pantalla completa