Diari La Veu del País Valencià
Sis artistes urbans donaran una segona vida a les fruites i verdures gegants d’#HortAttack

Sis artistes urbans realitzaran a Mercavalència la intervenció #HortAttack Reloaded i donaran “una segona vida” a les obres que reprodueixen a escala gegant fruites i verdures nascudes com “una reivindicació de l’horta i del treball dels agricultors”.

Així, la taronja, la pebrera, la carxofa, la tomaca, la llima i l’albergínia d’#HortAttack canviaran d’aspecte el pròxim 11 de setembre gràcies a l’art urbà de Julieta XLF, Vinz, Belén Segarra, Lolo, E1000 i Animalitoland. Les peces estaran exposades en l’esplanada de Veles e Vents com a part de les activitats paral·leles del Bonic/a FEST 2018 fins al 25 de setembre.

Després d’aparéixer en les principals places de la capital del Túria en setembre de l’any passat, les peces han recorregut els municipis de Xàtiva, Potries, Godella, Catarroja, Tavernes de Valldigna, Almoradí i Calahorra en esdeveniments relacionats amb l’agroalimentació. A València van estar presents en esdeveniments com la Marató, Expojove o la Cavalcada de Reis. Després d’aquest periple en què han aconseguit ser diverses vegades trending topic, era el moment de donar-los “una segona vida”.

Per això, s’ha posat en marxa #HortAttack Reloaded, iniciativa en la qual col·labora un grup de reconeguts artistes urbans. Dins d’aquest projecte, dimarts vinent a Mercavalència es prepara una “intervenció única” en què els artistes s’enfrontaran a les peces d’#HortAttack.

El regidor de Comerç i president de Mercavalència, Carlos Galiana, ha manifestat, a través d’un comunicat, que “no podia haver-hi millor final per a la campanya #HortAttack que donar-li un nou principi”. “Aquestos prestigiosos artistes transformaran el crit d’auxili de l’horta en una reivindicació també de l’art urbà”.

Les obres es podran visitar a la Marina, en l’esplanada d’entrada del Veles e Vents com a part de les activitats paral·leles del Bonic/a Fest. A més, la sala Amstel Art, situada en la planta baixa del Veles e Vents, exposarà la mostra ‘La Tira de comptar, els actors de l’agricultura de proximitat’, amb fotografies de Jose Luis Iniesta.

Després del seu pas pel Veles e Vents, les peces d’ #HortAttack Reloaded viatjaran a Torrent amb motiu de la Setmana de l’Agricultura i a continuació a Sogorb per a acompanyar la Fira de la Biodiversitat Conreada.

Comparteix

Icona de pantalla completa