Plataformes de lloguer exigeixen el registre obligatori per a donar d'alta habitatges vacacionals

L'associació PAT, que agrupa més de 40.000 allotjaments, es compromet a treballar amb les administracions públiques per a "aportar la màxima transparència al sector"
/ València
7 setembre 2018 01:00h
Els allotjaments turístics registrats s\'han incrementat en més de 12.000 en els primeres sis mesos de l\'any.

La PAT (Associació Espanyola de Plataformes Digitals de Lloguer Temporal), integrada per HomeAway, Rentalia, Spain-holiday.com i Niumba, ha anunciat que sol·licitarà el registre obligatori per a donar d'alta els nous habitatges vacacionals al País Valencià a partir d'aquest mes.

L'associació, que ací agrupa més de 40.000 habitatges vacacionals, s'ha compromés amb Turisme Comunitat Valenciana al fet que les plataformes integrants només donaran d'alta els nous allotjaments que disposen del nombre de registre exigit per la regulació valenciana, "fidel al seu compromís amb la legalitat i amb la qualitat dels habitatges turístics que promocionen", argumenten.

Així mateix, la PAT s'ha oferit a col·laborar amb l'administració valenciana per a buscar solucions i ferramentes conjuntes per a estendre l'obligatorietat de registre al conjunt de l'oferta existent al País Valencià. Aquest oferiment s'emmarca dins la voluntat de la PAT de treballar amb les administracions públiques per a oferir la màxima qualitat dels allotjaments i aportar la màxima transparència al sector del lloguer vacacional.

La PAT, constituïda el passat mes de juny, i els objectius de la qual són la promoció del turisme responsable, el foment del diàleg, la cooperació i les bones pràctiques, ha ratificat que els membres de l'associació seguiran implementant mesures conjuntes encaminades a normalitzar l'oferta existent.

next