Diari La Veu del País Valencià
Oltra, sobre Puerto Mediterráneo: Quan consultores avisen de la saturació de centres comercials, convé fer-los cas

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que la Generalitat valorarà el projecte de Puerto Mediterráneo a Paterna (l’Horta Oest) quan passe pels òrgans de control i gestió a nivell tècnic, encara que ha advertit que quan existeixen consultores (com Aguirre Newman) que diuen que hi ha “saturació” de centres comercials, “convé fer-los cas”, atés que “no tenen interés econòmic ací”.

“No és una qüestió de decidir quin tipus de comerç va sinó quin tipus d’ús es dóna al sòl i si encaixa en les planificacions estratègiques i d’ús del territori aprovades”, ha insistit la vicepresidenta. En tot cas, no ha volgut aventurar quin serà el pronunciament i ha recalcat que la valoració política és independent dels òrgans gestors que han d’avaluar-ho.

Així ho ha indicat en ser preguntada per la situació generada a Paterna en relació amb aquest projecte, on l’alcalde, el socialista Juan Antonio Sagredo, va signar a finals d’agost el decret d’inici de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a la instal·lació del “renovat” Puerto Mediterráneo per part de la promotora Intu Mediterrani. La decisió va motivar l’eixida de l’equip de govern de Compromís per Paterna, el seu soci en el consistori des de 2016, en acusar Sagredo “d’usurpació de competències”.

La número dos del govern valencià ha volgut recordar que, en el passat, al País Valencià van arribar “projectes que ens traurien de pobres” però que posteriorment han resultat “fallits” i “un desastre econòmic”.

Per a Oltra, el xicotet comerç crea molta ocupació perquè hi ha un tracte directe amb els clients i ha subratllat que en el cas del País Valencià, el comerç minorista és un 11,9% d’afiliats en l’activitat econòmica global, un punt per sobre d’Espanya. “Quan una cosa funciona, convé no destruir-la”, ha fet notar i ha advocat per “trobar un equilibri”.

Comparteix

Icona de pantalla completa