Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat col·laborarà en la projecció del Dia Mundial de la Paella

El Consell ha aprovat aquest divendres en sessió plenària una declaració institucional en suport al Dia Mundial de la Paella, que se celebrarà, per primera vegada, el 20 de setembre. “És l’epicentre de la tradició gastronòmica de València, a més d’un element vertebrador de la gastronomia de la Comunitat Valenciana”, assenyala el text de la declaració.

Així mateix, subratlla que el potencial d’aquest plat, sumat a les diferents possibilitats que ofereix la seua elaboració i la seua “rellevància” com a “icona cultural” del territori espanyol, “han convertit aquest plat en una de les marques mundials més prestigioses”.

Amb l’objectiu de “ennoblir” aquest art culinari i posar en valor el territori en el qual es va originar, la Generalitat i l’Ajuntament de València, juntament amb la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV), la DO Arròs de València, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i Wikipaella, impulsen el Dia Mundial de la Paella, que serà el 20 de setembre.

El Consell destaca que la paella s’ha convertit en un dels plats “més importants” quant a l’exportació d’ingredients i utensilis per a la seua elaboració. França, Itàlia, el Regne Unit, Austràlia i els Estats Units són els països que més demanden els productes relacionats amb la seua preparació.

Des d’una perspectiva turística, l’activitat de la qual és “fonamental” per al desenvolupament econòmic, social i ambiental del territori, la paella és un “element clau per a posicionar el territori valencià com una destinació gastronòmica i de referència de la dieta mediterrània en l’àmbit nacional i internacional, posar en valor la riquesa agroalimentària, i articular una atractiva i extensa agenda anual d’esdeveniments gastronòmics amb la implicació del conjunt dels agents del sector”.

“Fita important i transcendental”

Per aquest motiu, la celebració del Dia Mundial de la Paella és una “fita important i transcendental per a treballar, junt amb tots els actors que formen el sector turístic i gastronòmic, en la consecució de l’objectiu d’internacionalitzar la riquesa que atresora a aquest plat”.

El Dia Mundial de la Paella serà l’acte principal de tota una agenda d’activitats que s’estendrà al llarg de tot el mes de setembre, que inclouen el Concurs Internacional de Paelles de Sueca, les Jornades d’Arròs MadeinCV a València o la Festa de la Sega de l’Arròs en el Parc Natural de l’Albufera.”

Comparteix

Icona de pantalla completa