Diari La Veu del País Valencià
Un altre Alfaro s’erigeix al centre de València

L’Ajuntament de València ha rebut aquest divendres l’escultura Donant-li voltes, de l’artista Andreu Alfaro, que l’empresa ceràmica Porcelanosa ha donat al Consistori i que s’ha instal·lat al xamfrà de l’encreuament entre els carrers Colom i Jorge Juan.

La peça és una obra de 7,5 metres de longitud d’acer inoxidable que l’escultor va crear l’any 1975, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

A la recepció ha assistit l’alcalde de València, Joan Ribó, per a qui aquesta donació suposa “revertir a la ciutadania una part dels beneficis empresarials. A parer de l’alcalde, junt amb la resta d’escultures d’Alfaro en la ciutat (a l’Estació del Nord, Tarongers i avinguda d’ Aragó), aquesta obra “l’embelleix i la fa més humana”.

El president de Porcelanosa, Manuel Colonques, ha subratllat el significat de l’escultura per a Porcelanosa, atés que representa valors que l’empresa comparteix com la seua “mostra de gratitud a la ciutat” i el seu “suport a la cultura”.

Per la seua banda, Andreu Alfaro, fill de l’escultor, ha destacat la importància que tenia per al seu pare el lloc on s’erigeix una escultura i ha explicat que, quan Porcelanosa va contactar amb la família per a l’encàrrec, van decidir “des del primer moment” que la peça fóra Donant-li voltes.

Comparteix

Icona de pantalla completa