Diari La Veu del País Valencià
Tornen a aparéixer patinets elèctrics de lloguer en diversos carrers de València

Diversos patinets elèctrics de lloguer de l’empresa Lime han aparegut aquest dissabte al carrer Colom de València i altres zones de la ciutat.

Segons han confirmat a Europa Press fonts de l’Ajuntament de València, repetiran el procediment utilitzat aquesta setmana per a retirar aquestos vehicles de transport de la via pública: s’aplica acta de sanció i es procedeix a la seua retirada.

Aquest dimecres, la Policia Local de València ja va retirar un total de 48 patinets elèctrics de lloguer distribuïts per l’empresa a la ciutat i va posar un total de 20 actes de denúncia, després que la distribuïdora europea haguera ordenat mantenir-los, malgrat el requeriment policial a la seua filial valenciana, que al principi havia accedit a retirar-los.

L’empresa comptava abans del dimecres amb 200 patinets distribuïts per tota la ciutat, que van ser retirats en part per la Policia Local i en part per la pròpia empresa. Fonts del consistori han afirmat que la companyia no ha demanat la devolució dels patinets requisats.

La postura de l’empresa Lime

L’empresa Lime considera que la retirada dels vehicles està “fora de la legalitat” però assegura que la seua intenció “des del minut u” és “asseure’s amb l’Ajuntament” en un “diàleg obert” per a saber com ha d’operar.

Així ho ha explicat a EFE el director general de Lime Espanya, Álvaro Salvat, qui ha assegurat que abans d’operar en qualsevol mercat consulten totes les regulacions locals i comproven que es puga realitzar la seua activitat i que des de juliol estan tractant de contactar amb el consistori valencià per explicar-los el seu projecte però “ha sigut impossible”.

“Ens ha sorprés l’actuació”, ha reconegut el directiu perquè, al seu parer, “no s’ha fet correctament i la retirada dels patinets pels motius que al·legaven és totalment desmuntable”.

Comparteix

Icona de pantalla completa